Szoboszlai: Három nyelven kértük Milostól, hogy ne csináljon hülyeséget!

2023. november 18. 18:25

Hosszú interjút adott az M4 sportnak a válogatott csapatkapitánya, aki beszélt a vasárnapi Montenegró elleni meccsről, a Liverpoolról, az őt bírálókról, arról, hogy bárki ellen van esélyünk az Európa-bajnokságon, és édesanyjáról is.

2023. november 18. 18:25
Budapest, 2023. október 14.
Szoboszlai Dominik a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõk hetedik fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Szerbia mérkõzésen a Puskás Arénában 2023. október 14-én.
MTI/Czeglédi Zsolt

Nagyinterjút adott az M4 sportnak Telkiben, az MLSZ edzőközpontjában az M4 sportnak a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik, aki többek közt arról is beszélt, mennyire nehéz volt a válogatott számára az Eb-részvételt eldöntő Bulgária elleni mérkőzés csütörtök este. 

„Olyan jól kezdődött minden. 

Jól mentünk bele a meccsbe, az első 15-20 percben semmi esélyük nem volt. Vezettünk 1-0-ra. Piros lapot kaptak. Aztán kaptak egy másik piros lapot, amit vagy meg lehetett adni vagy nem. De minden a saját kezünkben volt. Lehet, ez volt a baj. Hogy megnyugodtunk” – fogalmazott Szoboszlai. 

A válogatott csapatkapitánya visszaemlékezve már mosolyogva beszélt Kerkez Milos kiállításáról: 

 „Három nyelven is elmondtuk neki, hogy »kérlek szépen, okosan, ne csinálj hülyeséget«. Erre: 57. perc, piros lap.”

Ekkor 1–1 volt a mérkőzés, de 20 perccel később egy vitatható büntetővel a bolgárok szereztek vezetést, és ekkor Szoboszlai elmondása szerint még ő is megrendült egy picit: 

„A második kapott gól után is nagyon sok minden ment át rajtam. Őszinte leszek: soha nem adom fel, és 120 százalékig bízom saját magamban és a csapatban, de abban a pillanatban, mikor a középkezdésnél álltam, 119-re leugrott ez a 120. 

Egy picit elveszítettem a hitem. Viszont tudtam, hogy ennek így nem lehet vége”. 

 Hozzátette, hogy az ellenfél tizenegyesét követően fejben elkezdett arra készülni, hogy vasárnap döntő meccset kell majd játszaniuk Budapesten a montenegrói együttes ellen. „Mikor berúgta a srác, csak bambultam előre. (…) Aztán egy perc után kapcsoltam. Annyi elég volt, hogy kicsit rendbe kapjam magam. Aztán csináltam tovább a dolgomat” – idézte fel. 

Végül épp ennek köszönhetően boldog véget ért a meccs, hiszen a 97. percben épp ő rúghatta szabadot, amely a mérkőzés utolsó előtti megmozdulása volt.

„Látva, hogy mennyi idő van hátra, sokat gondolkoztam azon, hogy rárúgom.

 (…) Olyan 40 méter lehetett, eszembe jutott a török gólom, és hogy belemegyek a nagy rizikóba: vagy iszonyatosan nagy gól lesz vagy két nappal később szedik össze a labdát” – ismerte el. Végül másként döntött, az eredmény pedig ismert, Petkov befejelte a bolgárok kapujába, a bíró pedig lefújta a meccset, ezzel Magyarország elérte a legfontosabb célt, az Eb-részvételt. Igen ám, de még van egy mérkőzés, amelynek komoly tétje lesz.

Ezt is ajánljuk a témában

A válogatottunk tagjainak vállát már nem nyomja a kijutás terhe, ráadásul a Puskás Arénában 65 ezer ember szurkol majd a nemzeti tizenegynek, de Szoboszlai szerint ezzel együtt sem evidens, hogy megnyerik a meccset. 

„Elértünk egy olyan szintet, amivel elég magasra tettük a lécet. Erre mindannyiunknak büszkének kell lennie, mert ebben nagyon sok munkája van mindenkinek. 

Legyenek azok a játékosok, a stábtagok, a fiziósok, az edzők, mindenki, mindenki. Nem miattam, vagy más játékos, vagy a Főnök miatt tartunk itt, hanem azért, mert egyben vagyunk, és mindenki tudja, mi a dolga. Szóval szerintem nem evidens, hogy elsőként kell kijutni. De persze, jó lenne, ezen vagyunk, és a szurkolók is megérdemelnék, hogy egy ilyen meccsel fejezzük be az évet.” – fogalmazott. 

A válogatott csapatkapitánya beszélt a szövetségi kapitányról, Marco Rossiról, akivel az emlékezetes, Szoboszlai góljával megnyert Izland elleni pótselejtező óta nagyon közel állnak egymáshoz. „Ő volt az első, aki engem 17 évesen be mert rakni a válogatottba ... nagyon közel állunk egymáshoz. Akkor lett ennyire erős a kapcsolatunk, amikor három éve Izland ellen kijutottunk... Írt nekem egy nagyon hosszú üzenetet még meccs előtt, én meg mondtam neki, hogy ne aggódjon, megcsináljuk. aztán írtam neki a mérkőzés végén, hogy »you're welcome! «”.

Ezt is ajánljuk a témában

A jövő évi németországi Európa-bajnoksággal kapcsolatban úgy fogalmazott, 

„Bármilyen csoportba is kerülünk, van esélyünk továbbjutni – jelentette ki magabiztosan. – Én így állok hozzá. Mindenki így áll hozzá. Teljesen mindegy, ki van a csoportban. Utána meg már az összes egy ki-ki meccs. Egy mérkőzés, és továbbjutsz vagy nem. Szóval szerintem menjünk, ameddig tudunk! 

Élvezzük! És a végén lehet, hogy mi leszünk a legnagyobb meglepetés.”

Elmondta azt is, hogy kinek árulta el legkorábban, hogy Liverpoolhoz szerződik. „Szerintem a Sefi volt (Schäfer András – a szerk.). Amikor biztossá vált, akkor telefonáltunk. Nem örült, mert ő United-szurkoló. Mondta, hogy rossz csapatot választottam. Én meg azt mondtam: »menjél te a Unitedbe és akkor játszhatunk egymás ellen«” – mesélte nevetve.

Beszélt a kritikusokról is, és elmondta, hogy  szeret kommenteket olvasgatni, ezért tisztában volt vele, hogy sokan nem hittek benne, hogy meg tudja lépni azt a szintet, ami ahhoz szükséges, hogy a Premier League-ben játsszon, és Liverpool kezdőjében szerepeljen. Szoboszlai elmondta, hogy nem bosszantja, hanem motiválja, hogy „az ember sose tud jót csinálni”.

Ezt is ajánljuk a témában

A motivációt pedig ki is használta, aminek meg is lett az eredménye: „Odamentem, beverekedtem magam a csapatba, kezdő lettem, rúgtam gólt, adtam gólpasszt, jól játszom, sztenderd játékos vagyok, de még így is van olyan, akinek ez nem tetszik. De ez még inkább motivál, hogy folytassam, hogy még jobb legyek, hogy még több mindent érjek el, hogy még több kupát nyerjek, hogy még több gólt rúgjak. Hogy még sikeresebb legyek. Én is, a csapat is, a válogatott is.”

A teljes interjút itt tekinthetik meg:

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kerezs
2023. november 19. 12:49
Érdekes, hogy Milos első sárgáját senki nem reklamálja. A védő Milos arcába nyúlt( szépen ki van lassítva) ezt követően a játékos- mint mindenütt a világon, az eset súlyosságától függetlenül- az arcát fogva, a földre rogyva jelzi a játékvezetőnek, hogy mi történt. Ezt követően kapta a sárgát. Ez erősen véleményes ítélet.
Karbantartó9
2023. november 19. 07:39
Kiváló ember, kiváló magyar!
iimre
2023. november 18. 23:22
Itt egy elég jó összefoglaló a meccsről és a körülményekről: https://www.eurosport.hu/labdarugas/uefa-europa-bajnoki-selejtezo/2024/bolgar-magyar-eb-kijutas-velemeny_sto9888318/story.shtml
gegrolla
2023. november 18. 21:39
Hajrá, Beba. Még egy utolsó, nagy lépés van hátra, le kell nyomni a Mondd, te negró féle bandát is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!