A jobboldalnak már meg is van a kétharmad!

2010. február 02. 15:49

A balliberális hívek elgondolkodhatnak: az interneten már réges-rég megvan a jobbos kétharmad.

2010. február 02. 15:49
Azért az nagyon furcsa mégis, hogy bár a vulgár-közvélekedés szerint a baloldali és a liberális „oldal” képviselné a haladást, a progressziót, meg mindent, az interneten mégis rendre a konzervatívnak nevezett oldal bizonyul jobbnak. És nem arra gondolok, hogy míg Orbán Viktornak néhány hét alatt 6968 „rajongója” lett a Facebookon, addig Mesterházy Attilának mindössze 481 „ismerőse” van. És még csak nem is az alpári nyilas weblapokra célzok itt, amelyekből azért jócskán akad a hazai netszférában - még ha a szerver külföldi is adott esetben. Meg nem is az online lapok kommentálható cikkei alatt található nácirezervátumra, komcsiakolra.

Hanem arra, hogy lényegesen több a szofisztikáltan, normálisan, ésszel és jól fogalmazó, hm, a baltól és a középtől is jobbra lévő netes felület, mint amennyit az elvileg nagyon is fejlődéspárti, másként demokrata, úgynevezett baloldal fel tud mutatni. És ez nem csak a hivatalos kampány idejére igaz. Létezik egy jó nagy rakás olyan blog, netes magazin, amely nem Szijjártó et. hülyeségeit böfögi vissza, az eredetihez képest is ostoba hangnemben, hanem helyzetet elemez, véleményt nyilvánít, orientál, tollhegyre tűz, és ha kell, a jobbról érkező hülyéket ugyanúgy lehülyézi, mint a balról érkezőket. Tisztességesen. Nem fasisztázik, nem kommunistázik, nem rikácsol - beszél. Nem semleges, persze, de nem is elfogult.

A magyar bal-(?), illetve liberális (?) oldal hívei, miközben máris jövendő sebeiket nyalogatják, azért elgondolkodhatnának azon, miért alakult úgy, hogy az interneten már réges-rég megvan az a kétharmad.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sergei
2010. február 03. 01:41
Akkor azt mondanám, "mindenkinek", hogy *** DON'T FEED THE TROLLS ***
mefisto
2010. február 02. 19:34
Amíg Patek Gábor webkettes pinabubusai jelenítik meg a baloldalt a neten, ez a helyzet nem is fog változni.
Earthq
2010. február 02. 17:07
Interneten természetesen, hogy megvan. Mivel a közösségi oldalakat blogokat, stb nagyszámban a fiatalabb korosztály használja és ők igen csak jobbosak. Talán 90% lehet a jobboldaliak aránya a 18-30 évesek között. A szociknak nincs után pótlása. Azok a fiatalok akik "élj a mának" szlogennel mászkálnak a nagyvilágban, nem hiszem, hogy nagyon elmennének szavazni, ha igen akkor sem látom nagy esélyét, hogy bal-lib oldalra voksoljanak. Mivel a fiatalok használják a legtöbbet, és ők azok akik gyorsan is tudják építeni, gondolok itt a nyílt-forráskódú portálok használatára, vagy a nyílt forráskódú program nyelvek elsajátítására. /php, mysql, python stb/ Abba már nem is akarok belebonyolódni, hogy sok fiatalnak saját szervere ketyeg valamilyen teremben, és csak a szervert kellett megvennie, mivel jártas a Linuxban egyéb nyílt technológiákban, nagyon gyorsan teret tudnak hódítani a nézeteiknek. Amíg a baloldal szavazó bázisát inkább az idősebbek adják, akik sokszor ritmikusan csak arra tudnak koncentrálni, hogy jobb-bal klikk egyszer aztán kétszer, addig az internetet nem nagyon fogják meghódítani. Ők sms szavaznak a Gigasztárba, meg a Taplóba...
de ki az a Gyurcsányi?
2010. február 02. 16:55
Ezért nem lesznek magyarnak elfogadottak a zsidók, amíg a libsi seggbe bújnak be. A vallásos zsidó meg eleve csak zsidó lehet és kész. A cionistát ugye végképp nem kell magyarázni. Ezzel a hárommal pedig ki is fújt, a "magyar" zsidóság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!