Toller „Cucu” halálára

2010. május 10. 16:05

Bárki megszólíthatta, nem bánta azt sem, ha kellemetlenkedtek neki, azt vallotta, hogy ez is hozzátartozik posztjához.

2010. május 10. 16:05

„A barátai által »Cucu«-nak becézett Toller élvezte pécsiségét. A város sátoros ünnepein ott találtuk őt az evő-ivó-mulató helybéliek között. Bárki megszólíthatta, nem bánta azt sem, ha kellemetlenkedtek neki, azt vallotta, hogy ez is hozzátartozik posztjához.


Toller László négyszer indult és nyert az országgyűlési választásokon. Időnként nemcsak a választási vetélytársaival harcolt meg keményen, hanem a párttársaival is. 2004-ben kilépett az MSZP elnökségéből, mert úgy látta, hogy vezetőtársai puccsszerűen akarnak új kormányfőt választani. Ezzel ő nyitott utat Gyurcsány Ferenc miniszterelnökké választása előtt.

Amúgy a párton belül működő platformokról lesújtó véleménye volt, hirdette, hogy a platformokhoz való kötődés nem több mint párton belüli lobbizás az egyéni célokért. Azt is hirdette, hogy erős kézzel kell irányítani a pártot. »A demokratikus pártok világszerte döglődnek« mondta néha tréfásan, de aki hallotta, az tudta, hogy komolyan gondolja. Nyugtalanító egyszerűséggel megfogalmazott véleményéért gyakran megkapta a naturbursch minősítést. Ez néha sértette, ám meg nem változtatta.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nitrider
2010. május 11. 07:05
Csak a pontositas kedveert: a beceneve nem "Cucu" hanem "Cucus" volt, Ungvarinak ezt tudnia kellene...
civilina
2010. május 10. 21:31
Pécs nekem a választott szülővárosom.Bár életem csak egy rövid szakaszát töltöttem ott, de máig is hatással van rám. Volt idő, amikor untam a sok utazást, de ha Pécsről volt szó, azonnal indultam. Szeretett városom egy dologban okozott csalódást: ragaszkodása a posztkommunista nomenklatúrához. Sajnos a ragaszkodásért cserébe nem járt megbecsülés, főleg, ha a többi megyei jogú várossal hasonlítottam össze.
ÁkiBáki
2010. május 10. 17:50
Nem ismertem, nem tudom, milyen volt, csak azt tudom, hogy egy olyan pártnak volt tagja, mely párttal semmilyen körülmények között nem helyezkednék közös platformra. De egy embertársam volt, akit megillet a végtisztesség. Nyugodjék békében.
artur
2010. május 10. 17:40
Ez a cikkben egy másik cucu. A pécsi polgármester egy gátlástalan bunkó volt, aki két talicskával lopta a város pénzét és semmi máshoz nem is értett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!