Bolti szarka lett a liberális celeb

2011. február 09. 14:58

A neokonzervatív korszak bebizonyította, hogy az összemberi szerencsétlenség minden tudatos tervezés nélkül, magától is borzasztó.

2011. február 09. 14:58

„Mivel az ún. JÓLÉTI ÁLLAMOKnak már rég befellegzett - a neokonzervatív korszak bebizonyította, hogy az összemberi szerencsétlenség minden tudatos tervezés nélkül, magától is pont olyan borzasztó, mint megfeszített figyelemösszpontosítással és egyeztetett erőfeszítéssel, amellyel a szánalmasan megtévedt, hiperracionalisztikus baloldal kínozta magát oly sajnálatosan és fölöslegesen -, az értelmiség, amely az amúgy is csekély embert foglalkoztató (voltaképpeni) termeléshez nem kell -

mert az értelmiség kis része (a szoftveríró, dizájner stb.) maga termel, munkás csak karbantartáshoz, csomagoláshoz, szállításhoz kell jórészt, a többi meg minek -

így hát mi a bánatnak a hozzáférhető magaskultúra meg a többi ilyen, hiszen a technikai racionalitást a munkás többé nem használja, hanem pusztán elszenvedi. Igen ÁM, csakhogy a kultúrának meg a tudománynak meg a véleménygyártásnak még van presztízse. Ezt a presztízst kell lerombolni ahhoz, hogy az effajta, öncélúvá vált (valaha NEM VOLT öncélú!) cuccot ki lehessen hajigálni, és a cucc eddigi előállítóit ki lehessen kúrni a kissé összezsugorodott szociális/jóléti rendszerbe, ahol még meleg a helye azoknak az alacsonyabb státuszú dolgozóknak, munkanélkülieknek és nyugdíjasoknak és más ELTARTOTTAKnak, akiket az imént dobtak ki innen (is).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fofo
2011. február 10. 11:40
Nem tudom melyik nagyobb bűn, egy rúd szalámit ellopni, vagy egy egy ilyen cikkel pénzt csinálni? Ezek már lejáratták a "reform", a "demokrácia" szavakat, most az "értelmiség"szó is sorra kerül. Nem szeretnék ahhoz az értelmiséghez tartozni, ahová TGM és társai sorolják magukat.
mr.Marcang
2011. február 10. 09:58
Te Gazsi úgy irkálsz itten, mint aki be nyomva.
hovogo
2011. február 10. 06:47
Tecsoban lopni nem bün! :)
Negue
2011. február 10. 01:56
T.G.M.! Ez az írás mi a túró egyáltalán???????????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!