A Csurka család nevében

2012. február 13. 15:58

Ő lenne antiszemita?

2012. február 13. 15:58
Csurka László
Magyar Hírlap

„Bennünket nagyon váratlanul ért a halála. Hogy ezt ilyen emelt fővel viselte és titkolta, ez igazi hőstett volt. Sajnos, halnak a mélymagyarok: Mádl, Makovecz, Csurka, nincs utánpótlás. Hatalmas űrt hagynak maguk után. Ebben biztos vagyok.

Mit tud képviselni ön személyében mint színész az ő világképéből, látásból, testvériességéből?

Kétezerben elkezdtünk intenzíven együtt dolgozni, megalakítottuk a Bocskai Színpadot. Itt Wass Albert, Reményik, Dzsida csodálatos verseit mondtuk, és amikor a versekre ő rámondta az igent vagy nemet, megint csak előjöttek a békési szép napok. Rájöttem, hogy mennyire egy fáról potyogtunk le, minden tanácsát megfogadtam. Hatalmas magyar sorsverseket mondtunk ezen a színpadon.

A ön bátyjának sorskérdése az volt, hogy antiszemita.

Réz Ádám temetésén a bátyám mondta a gyászbeszédet, és a mottója volt, amit tiszta szívből mondott: »Meghalt az utolsó magyar úr.« Talán még meg is könnyezte. Ő lenne antiszemita? Ezt az egész Csurka család nevében kikérem magamnak. ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 193 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marko11
2012. február 15. 08:23
Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke vezeti Csurka István gyászszertartását. Az Országgyűlés nevében Lezsák Sándor alelnök, a Magyar Írószövetség részéről Kiss Gy. Csaba alelnök mond beszédet, s Dörner György, az Új Színház igazgatója is felszólal. Csurka István temetése szombaton 13 órakor kezdődik a fővárosi Fiumei úti sírkertben. http://www.magyarhirlap.hu/belfold/lezsak_kiss_gy._szabo__es_dorner_bucsuztatja_csurkat_.html
marko11
2012. február 14. 10:07
Az ÉS "megemlékezése" Csurkáról így kezdődik: "Nem kapott Kossuth-díjat. Nem volt jó ember. Nem tudom, milyen ember volt, nem voltunk kapcsolatban." http://www.es.hu/kukorelly_endre;csurka_istvan_halalara;2012-02-09.html Azt nem tudják, hogy milyen ember volt Csurka, de azt tudják, hogy nem volt jó ember!? Hülyék! És aljasok!
Dr. Táskás Tóni
2012. február 13. 22:57
Csurka nem volt antiszemita, besúgó és adócsaló. Á, dehogy.
peninsulavaldes
2012. február 13. 21:47
Ne csináljátok már ezt egymással!.)) :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!