Most mi van? (Élőhalott blogok versenye)

2012. július 19. 14:21

Értem én, hogy nyolc év után már kisebb a szerkesztőség lelkesedése, a Goldenblog az üzleti oldal projektje, de talán mégsem egy gyakornokra kellene bízni a közlemény megírását.

2012. július 19. 14:21

„Jó tehát, hogy van idén is van Goldenblog, de örömömet beárnyékolja az ez alkalomból elkövetett tájékoztató.

Az írás ősi receptet követ: állít valamit (amihez persze forrást nem társít), majd részletesen cáfolja azt. Az állítás ez esetben, hogy »a blog halott«. Miért lenne az? Ahogy az egész világon, idehaza is rengetegen írnak és elég sokan olvasnak blogot. A legnagyobb haza »blogfarm«, a Blog.hu él és virágzik, mellesleg az elmúlt évben a  HVG is szépen felfejlesztette saját blog-holdudvarát. (...)

 

»A hvg.hu-nál azonban nem csak saját blogoszféránk kiépítése miatt gondoljuk úgy, hogy a blog nem halt meg.«

A HVG tucatnyi blogját blogoszférának titulálni még akkor is vicces lenne, ha ezt a megnevezést idézőjelek közé zárták volna. Így csak szánalmas.

Némi felüdülést csak a következő bekezdés hoz. A verseny főszponzorának szövege csak semmitmondó, de legalább nincsenek benne kétségbeejtő butaságok.

Értem én, hogy nyolc év után már kisebb a szerkesztőség lelkesedése, a Goldenblog az üzleti oldal projektje, de talán mégsem egy gyakornokra kellene bízni a közlemény megírását, illetve ellenőrizni kellene az elkészült szöveget. Elég kínos ez így...

Utóirat: Véletlenül éppen most jutott el hozzám a hír, hogy a nyár elején a Goldenblog egyik kitalálója, a Hvg.hu főszerkesztő-helyettese, Marinov Iván is elhagyta a Hvg.hu-t.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abcd
2012. július 21. 19:41
Én meg már azt hittem, hogy azért nem olvasom a HVG-t, mert megváltoztam. Hát nem így van, a HVG küzdötte le magát a bulvár alá. Sokan csak azért olvasák, mert számukra nincs más, sokan azért mert ragaszkodnak egy illúzióhoz, egy elitista HVG illúziójához. Annak a tótavének a befogadása pedig olyan zseniális öngyilkos ötlet, mint az MDF - SZDSZ összeborulás volt annakidején. Huszadrendű bértollnokokkal az illúzióból sem lehet sokáig megélni.
kgy
2012. július 21. 19:41
Sajnos ez teljesen igaz. A hirszerzős urak megjelenése az objektivitás utolsó szikráját is kioltotta a lapból.
trendo
2012. július 21. 12:58
Pedig mikor -annak idején- beindult a lap, mekkora szenzáció volt! Érdemes volt megvenni, elolvasni, lehetett az egyes cikkekről beszélgetni. Informatív volt, újszerű (legalábbis nálunk), igazi elitlap. Alig vártuk a számok megjelenését. No, ez már mind a múlté!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!