Üzenet a Hír TV-nek

2012. december 16. 09:24

Magyar állampolgárként az ember azt hihetné, hogy a magyar média őket képviseli. A mai nap nem ez történt.

2012. december 16. 09:24
Diákok
Kettős Mérce Facebook

„Tisztelt HírTV! A Radnóti Miklós Gimnáziumának Sztrájkbizottsága azonnali helyreigazítást követel!

Először is köszönjük, hogy megjelentek a dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium ülősztrájkján és hogy hírt adtak rólunk, méghozzá élő adásban. Köszönjük, hogy ennyire objektíven, a tényeket figyelembe véve tudósítottak a gimnáziumunkról.
Mag
yar állampolgárként az ember azt hihetné, hogy a magyar média őket képviseli. Foglalkoznak gondjaikkal, mikrofon elé csábítanak egy-egy embert és az érem mindkét oldalát bemutatják a televíziók előtt ülőknek. A mai nap nem ez történt.

Foglalkozzunk hát a tényekkel.

1, »Egyébként ahogy beszélgettem a diákokkal, az volt az első benyomásom, hogy nagyon sokan nem is tudják, hogy miért sztrájkolnak.« – Csorba Viktória, élő adásban.

Láttuk mindannyian, hogy mennyit beszélgetett a diákokkal. Egy-két ember elé valóban odakerült a mikrofon, de a megszólaltattak egyáltalán nem kaptak publicitást. Miért nem kerültek be a riportba? Szemtanúi voltunk annak, hogy riporterhölgy a fél órás ottlétében leginkább az okostelefonjával foglalatoskodott.

2, »Volt egy diák, aki azt mondta nekem, hogy azt sérelmezi, hogy neki fizetnie kell azért, hogy tovább tanulhasson, de az eltökélt szándéka, hogy miután befejezi az egyetemet akkor biztosan külföldre fog menni dolgozni.«

Miért nem láttuk képernyőn az illetőt?

3, »Nagyon sokan nem is tudták, hogy miért is ülnek itt.«

Szeretnénk tudatni Önökkel, hogy a sztrájk első 40 percében, mindenki kézhez kapott egy kvízsort, ami a felsőoktatás átszervezéséről szólt (13+1-es feladatlap). A nagy részét kitöltve kaptuk vissza, névvel, osztállyal ellátva. Jöjjenek a számok: 8 db egy hibás, 5 db két hibás, 5 db három hibás és több mint 20 db négy hibás született. A konzekvenciák levonását a HírTV szerkesztőségére bízzuk.

4, »Ami érdekes, hogy mondtam, hogy 140-en vettek nagyjából részt ezen az ülősztrájkon, a többi diák, miután ma tanítás van, nem vett részt az ülősztrájkon, tehát nagyon sokan ebben a másfél órában tanultak, bementek az órára és ott ültek bent.«

Igen, ez a dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium. Tudjuk, hogy mi a kötelességünk. Éppen ezért lett csak az utolsó két évfolyamnak meghirdetve a sztrájk! Miért hívtuk volna ki az aulába azokat, akiket még nem érint közvetlenül a téma?

Csorba Viktória alaposan megcsorbította a diákjaink és iskolánk hírnevét. Kérjük az azonnali és írásos bocsánatkérését!

Gratulálunk, hogy 17-19 éves diákok ellen uszítják a tévénézőket.

Higgyék el, hogy ha a kiszivárgott keretszámok a későbbiekben még is hamisnak bizonyulnának, akkor Mi lennénk a legboldogabbak. Addig az aggodalmunk jogos.

Miért kérdőjelezik meg?”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya tizedes
2012. december 20. 12:11
"Radnóti Miklós Gimnáziumának Sztrájkbizottsága" Éljen Rákosi!
polnemkor
2012. december 20. 12:11
Két kérdés már teljesen elsikkadni látszik: 1. Mikor lett eltörölve a törvény, hogy munkahelyek, iskolák területén tilos a politikai agitáció? 2. Gimnazista gyerkőcöket felhasználni politikai hisztériakeltésre, őket gyűlöletre uszítva vajon megengedhető-e? Most majd jönnek a felsősök, azután az alsósok, majd először a nagy- azután a középső majd a kiscsoportosok s végül a bölcsisek??
dönci4
2012. december 20. 12:11
Gyerekek! Mit vártatok a Hír tv-től? Úgy őszintén.
árpádfia
2012. december 20. 12:11
Ezt nevezik médiadiktatúrának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!