Vakulj, magyar!

2013. február 23. 12:40

Nem új dolog. Az idősebb generáció bizonyára emlékszik még a Rákosi-korszak botrányos idill-műsoraira, fedték el a szörnyűségeket giccsparádés vidámkodással.

2013. február 23. 12:40
Szász István
Népszava

„Nem új dolog. Az idősebb generáció bizonyára emlékszik még a Rákosi-korszak botrányos idill-műsoraira, amelyekben sajnos jobb sorsra érdemes színészek nyervogtak csasztuskákat, fedték el a szörnyűségeket giccsparádés vidámkodással. 


Volt boldog nyár Budapesten, hol is száz boldog óra zenélt, volt Duna parti csónakház, valamint szőtték az elvtársak a selymet, miközben egy ország reszketett, ha sötétedés után az utcában megállt egy autó. A viszonylag konszolidált Kádár-rendszerben már nem jött a fekete autó, de a nép üresfejű jópofaságokra kondicionálásában azért nem volt hiány. Alkotóművészeink legjavának bátorságát dicséri, hogy ilyen körülmények között is születtek remekművek, értékes könyvek, filmek és a király bohócának rendszeresített Hofi Géza lépten-nyomon kibújt a kényszerzubbonyából és vitriolos iróniával támadt rá a felűről irányított össznépi tahóságra, a társadalmi hazudozásra, a szakszervezeti üdülős egyen-jópofaságra.

Ma még? Nem jön a fekete autó és a karakteres, politikailag motivált perek sem akarnak (köszönhetően a magyar bírák többségének) összejönni. De a hivatalos néphülyítés azért nagyban megy.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nisz
2014. február 09. 12:08
"Az idősebb generáció bizonyára emlékszik még a Rákosi-korszak botrányos idill-műsoraira, fedték el a szörnyűségeket giccsparádés vidámkodással." A kevésbé idős nemzedék pedig emlékszik az SZDSZ nevű pártra, amelyik liberálisnak állította be magát, és a sokkterápia és a spontán privatizáció szószólója lett plusz 1990-es választásokon a legvadabb antikommunista retorikával jöttek elő, (ami persze éppúgy giccsparádé volt, csak legfeljebb épp más műfajban). Ennek a pártnak volt befolyásos tagja Szász István elvtárs, aki most azon siránkozik, hogy a nyárnak új rablói vannak.
USsange
2013. március 16. 14:58
"Vakulj, magyar!" 2006-ban is ezzel a céllal vetették be a vadászpuskás rendőrpribékeket...
feketemacska
2013. február 28. 21:51
Megegyezhetünk,hogy semmi nem változott amédia házatáján.Nincs olyan szándék,akarat,hogy az istenadta nép valamiként hozzájusson néhány igazságmorzsához.Ez egyik csapatnak sem érdeke.Hofi annakidején bevállalta a hivatásos villámhárító szerepet,de ma nagyon csínján kell bánni azzal minden szinten,hogy kit smivel bírál valaki.Azon a bizonyos Vörösiszap Napon a ZEMEREGY egész délután a PÁN PÉTER szindrómával volt elfoglalva,miközben amberek haltak meg többszáza sérültek meg a katasztrófában.Döbbenetes volt számomra,hogy a rádió nem reagált,nem tudósított.Sajnos,nincs rá mentség.Valakik jól élnek a médiából,annak cirkuszaiból.Azokban a napokban többet tudtunk meg a chilei bányászokról,mint hontársainkról.Vajon miért?Mert a piszkos politika mindig első lépése a néphülyítő média elfoglalása,ellenőrzése. A régi szép időkben?Október 23-án mindig rádiókabaré,csakazértis,bezzeg Andropov elvtárs halálakor egész nap gyászzene. Tehát a szoc.demokrácia és a kap.demokrácia édes testvérek.Bizony,kedves sorstársaim,néhány ember kezében van a jövőnk.s jól tesszük ha az agymosó csoporok helyett madárdalt hallgatunk.
C.Dömötör
2013. február 27. 14:11
Szász elvtárs jól emlékszik. Nem is csoda, ott ált az elsö sorban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!