Az MNB-ről álmodtam

2013. április 15. 21:40

Rémálmom volt. Azt álmodtam, hogy a mi jegybankunk negyedéves inflációs jelentése újabban így készül.

2013. április 15. 21:40
Felcsuti Péter
Felcsuti Péter blogja

„Rémálmom volt. Azt álmodtam, hogy a mi jegybankunk negyedéves inflációs jelentése újabban így készül:

  • Március 8.: az anyag első – belső – vitája során az előterjesztők a várható gazdasági növekedést a decemberben előrejelzett 0,5 százalékról 0,3 százalékra csökkentik.
  • Március 20.: a második vitára készült anyagban ismét 0,5 százalékos növekedés szerepel.
  • Március 22.: az elnöktől üzenet érkezik, hogy a növekedésnek 0,7 százalékosnak kell lennie; a Monetáris Tanács tagjai a hétfői ülésre péntek délután 6 órakor kapják meg az átírt anyagot.
  • Március 25.: a Monetáris Tanács tagjai 0,7 százalékos növekedésről tárgyalnak. (...)

Verítéktől gyöngyöző homlokkal ébredtem, de aztán arra a konklúzióra jutottam, hogy ez szerencsére nálunk elképzelhetetlen, hiszen Magyarországon immáron több mint húsz éve működik a fékek és ellensúlyok rendszere.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toportyántiszteletes
2013. április 16. 09:34
Dúl itt a jobber kultúrfölény rákosi módra,már csak pénzes gazdát kéne találniuk,aki finanszírozza a szájtépéssel elszórakázott időt,mert hát nincs ingyenebéd,a csodafegyverek meg besültek...
jebuzita
2013. április 16. 07:52
Az álom egyébként felvet bizonyos kérdéseket, /ezek a moszkoviták egyébként meg vannak veszve a szürrealizmusért/: -- milyen nappali információkat dolgoz fel a tudattalanja? -- az információkat nappal honnan és hogyan szerezte? -- ha az MNB-ben dolgozóktól, akkor nem kéne a fűnyíró ollóit kicsit lejjebb állítani, hogy a szabotőr elemek kikopjanak eme intézményből??
ördöngös pepecselés
2013. április 16. 07:45
"de aztán arra a konklúzióra jutottam" hogy a magyarországtól független harcostársim kiszorultak a jegybankból így bár valós információi nincsenek, de ez nem gátol abban hogy kitaláljak egy jó szaftos sztorit amin hetekig szőrnyülködhet a megéhetési értelmiség balfenéken
states
2013. április 16. 07:40
Peti azt álmodta, hogy ő az MNB-elnöke, aztán rémülten arra ébredt, hogy mégsem. Ezek a 8 év alatt befészkelték magukat mindenhova, most meg amikor ki lettek baszva a pihe-puha ágyból, kényelmetlenül érzik magukat. Pedig nem árt ha szoktatják magukat, mert nagyon úgy néz ki, hogy jó hosszú időre lettek kibaszva belőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!