Alföldi igazán aljas húzása

2013. augusztus 19. 17:18

Alföldi István a királya első sorban szar.

2013. augusztus 19. 17:18
Menyhárt doktor
Tutiblog

„Alföldi István a királya első sorban szar. Ez a torz énképű, bizonyítási kényszeres, identitászavaros barom ugyanis annyira rászűkült a monumentális képre, amint a rohadék szerzetesek az SS tisztek és kéksisakos békefenntartók oltalmában halálra terrorizálják a népet, hogy közben szétesett az egész történet. Csáki Juditkám, hazugságvizsgáló gépre kötve mondd ki kérlek, hogy »az első felvonás nézhető«. Nem, nem nézhető. Nem sikerült felépíteni a kifordított karaktereket. István egy szürke senki, akit a játszótéren a csúnya keresztény gecik védelmeznek és alig különbözik a másik hőzöngő szürke senkitől, Koppánytól, akit Stohl buci alakít, és (bár karakterszínészként Stohl kitűnő) ez a Koppány végül is egy ugyanolyan kisvárosi keményfiú/zsaru lett, mint amilyen Buci az összes többi szerepében. Magyarul nincsenek karakterek. Csak egy összemosódott katyvasz. Egy, az előadásra becsöppent, az alapsztorit nem ismerő külföldi annyit szűrhet le belőle, hogy két szürke csávó hőzöng a grundon, és minden keresztény geci. És mivel megtörtént a döntés, hogy itt bizony a színészek fognak énekelni, ezért ez az oldala is csalódás a darabnak. Hamis, kisiklott, erőtlen hangok, bár minden elismerésem a színészeknek, hogy elvállalták a nagy feladatot és megpróbálták kiénekelni. Blaskó Péter (Géza/krónikás) énekhangja például elmondhatatlanul cukor. Ő egyébként azon kevesek közé tartozik, aki csodálatosan játszott. (…)

Mondom, Alfölditől nem vártam mást. Az mondjuk már pikánsabb, hogy a szoci Botka László szegedi polgármester ezzel a szar gyalázkodással ünnepli meg (a Szegedi Dóm előtt!) Szent István királyt és az államalapítást, és a hülye, szürke egér helyi fideszesek még asszisztálnak is ehhez, sőt még 65 misi közpénzzel is megdobják a produkciót, de ez legyen az ő bajuk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 216 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szorgos Lajhár
2015. május 23. 23:24
Az István, a király a félművelteknek való gyengécske darab, a már 30 éve is fennállt országos szintű műveltségzuhanás szomorú terméke, egyben a sok hamis magyar mítosz* ("nemzeti rockopera", megáll az ész!!!) egyike. *Van újabb is.
tatka46
2013. augusztus 31. 17:04
Annak idején ha jól tudom Bartók megvédte Kodályt új hangzásai miatt.Nem akarom összehasonlítani őket, de ha van egy mű és azt másként dolgozzák fel mi a baj , hány filmet dolgoztak már át.Most,hogy a szerzők is beleegyeztek a mű átirásába mi a baj, buzikák? Közönségnek tetszett, igen, akkor mi a faszt ugattok? Nektek mindegy mi a téma csak Alföldi ellen pofázzatok. A cikk szerzője egy alulművelt szélső jobboldali kultúrbarbár.
atila68
2013. augusztus 30. 12:54
65.000.000 Diktatúra ez a javából!
Türelem
2013. augusztus 25. 09:57
Szörényi kiírta magát a magyarok közül, ennyi. Neki a pénz fontosabb az identitásnál, egy gerinctelen alak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!