Mit képzel Basescu?

2013. augusztus 13. 17:04

Milyen alapon tiltja meg, hogy az erdélyi magyarok elvileg a szólás- és véleményszabadság mannáját élvezve attól a politikustól és olyan véleményt hallgassanak, amilyet csak akarnak?

2013. augusztus 13. 17:04
Menyhárt doktor
Tutiblog

„Azért ez rohadtul elszomorító. Basescu, akire eddig még a gyimesközéploki asszonyok is jó szívvel adták a szavazatukat, hogy lám, van olyan román politikus is, aki nem a magyar kártyával akar plusz két százalékot szerezni, és lám, van, aki képes értékes választópolgárként tekinteni a sajnos már csak alig 1,2 millió erdélyi magyarra, most teljesen kifordult önmagából. Illetve ki tudja, mi volt Basescu eredeti önmaga, itt nem is erről lesz szó.

Hanem arról az elszomorító tényről, hogy száz meg száz kisebbségjogi charta és nyálas ígéret után, abban az Európában, amelyben már a pedofiloknak is több joga van (lásd: a gender mainstreaming ideológia szerint a pedofília csak generációk közti szexuális közeledés, ne tessék már diszkriminálni...), mint egy erdélyi magyarnak, szóval abban a túlvilágosult Európában megeshet, hogy nacionalista-soviniszta alapon megtiltják a szabad véleménynyilvánítást.

Basescu államfőnek ugyanis csípi a szemét a magyar kormánypolitikusok jövés-menése, és kiállása a székely autonómiáért. Csípje, de mi köze hozzá? Sajnáljuk, hogy nem akar többé Orbán Viktorral parolázni a tusnádi pulpituson, és a tavalyi politikai pofonokat egy kis jól bevált magyarozással akarja kiheverni, de milyen alapon tiltja meg, hogy az erdélyi magyarok a saját szülőföldjükön, elvileg jogállamban, elvileg a szólás- és véleményszabadság mannáját élvezve attól a politikustól és olyan véleményt hallgassanak, amilyet csak akarnak?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tatka46
2013. augusztus 14. 10:30
Szerintem a románok azt sérelmezik, hogy Orbán mikor ott van azt hiszi, hogy otthon van .Ami pedig még igaz is, de ezt sosem fogják a románok elfogadni.Az egész nem más mint egymás hergelése.
Kurfürst
2013. augusztus 13. 22:53
Szánalmas, és röhejes, hogy a Mandiner nickneveket töröl ki, semmi értelme. A legszabadabb magyar topic, egyszerűen nem értem a cenzúráját. bárki visszazuhanhat, akármilyen nickkel, szóval semmi , komolyan. Miért csinálják ezt ?
fogd a pénzt és kuss
2013. augusztus 13. 20:41
aztán minek jönnének azért a pár emberért?? 1-2 ezer szavazatért nem éri meg nekik idejönni....
MacElek
2013. augusztus 13. 19:19
Basescu azt képzeli, hogy van beleszólása. De majd rájön.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!