Leszünk gyarmat

2013. december 21. 09:59

Egyetlen, a várható korrupciós hasznot tekintve gigantikus üzlet kedvéért egyszerre dobjuk oda a gazdasági szabadságharcot, a rezsicsökkentést meg a békemenet molinóját.

2013. december 21. 09:59
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
NOL

Ha Paks II. valóban »csupán« 3000 milliárd forintért épül fel, ötven éven át 85 százalékos hatásfokkal üzemel, és a mai szabad piaci áramár dupláját számlázza ki az állami nagykereskedőnek, még akkor sem fog soha megtérülni. Az energiapiaci szakmai műhelyek (a kormányközeliek is) egybehangzóan ezt állítják.

Az Orbán-kormány az oroszokkal sebtében és fű alatt leszervezett biznisszel nagyon sokat ad, és szinte semmit sem kap: az orosz energiaiparnak (a Putyin-rendszernek) való energetikai kiszolgáltatottságunk egészen szélsőséges, 80 százalék fölötti lesz, az államadósság sosem látott magasságba, a GDP 90 százaléka fölé kúszik, és legalább kétgenerációnyi időtartamra hozzá leszünk kötve a legdrágább, legnagyobb környezeti kockázatú és legkisebb munkahely-teremtési, illetve gazdaságélénkítési potenciálú energiatermelési rendszerhez.

Egyetlen, a várható korrupciós hasznot tekintve gigantikus üzlet kedvéért egyszerre dobjuk oda a gazdasági szabadságharcot, a rezsicsökkentést meg a békemenet molinóját. Ha valakinek Magyarország újragyarmatosítása lenne a szándéka, ennél álnokabb tervet akkor sem tudna kiagyalni: úgy leszünk gyarmat, úgy adjuk el magunkat hosszú évtizedekre, hogy még a fölvásárlásunk számláját is magunk álljuk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2013. december 21. 22:06
Nem szabad elolvasni az eredetit. "Csakhogy a prognózisok szerint a magyar áramigény még évtizedekig a jelenlegi szinten marad, és a belátható jövőben a fosszilis alapú áram lényegesen olcsóbb lesz, a zöldenergiával termelt pedig tartósan és tendenciaszerűen kevesebbe kerül majd, mint amennyiért az új reaktorblokkok elő tudnák állítani." Mi van? Már megint a vátesz? Papír meg képernyő sokat elbír, de tetszik ahogy gyalázzák a NOL olvasók is az eredeti alatt. Görény rettegő.
Tündér_Lala
2013. december 21. 19:12
Paks1 meghosszabbított üzemideje is lejár egyszer. Addigra rendelkeznünk kell az alapáramellátást biztosító új erőmű blokkokkal. Az, hogy ki szállítja az erőművet pedig tárgyalások kérdése. Ki mennyiért szállít, ki milyen lehetőségeket biztosít a magyar gazdaságnak cserébe. Nem ilyen félművelt újságírocskák ájvékolása fogja meghatározni a döntést.
bornemiszabela
2013. december 21. 16:02
gazdasági függetlenség? ez hülye.
kjkj945
2013. december 21. 14:38
Atom a legújabb mutyi!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!