Mi leszünk az ellenzék

2013. december 17. 18:35

Ha nincs polgári ellenzék a Bundestagban, úgy annak hangját a parlamenten kívül kell megteremteni. A Bild ezért ellenzékbe vonul. Minden adandó alkalommal a kormány körmére csapunk.

2013. december 17. 18:35
Kai Diekmann
Bild Zeitung

„Közel ötven éve nem volt olyan mértékű hatalma és többsége a Bundestagban és a Bundesratban a kormánynak, mint a ma hivatalba lépő nagykoalíciónak.

Még soha nem volt olyan összetételű Bundestag, amiben az ellenzék polgári hang nélkül maradt volna. Ez a parlament túl gyenge. Ellenzéke túl kicsi. És túl baloldali.

Ez nem tesz jót Németországnak.

Angela Merkel beszédeire az ellenzék vezetőjeként ezentúl Gregor Gysi fog reagálni. Az az ember, aki az NDK állampártjának kádereit szalonképessé tetté.

Ez nem tesz jót Németországnak.

Ha nincs polgári ellenzék a Bundestagban, úgy annak hangját a parlamenten kívül kell megteremteni. A Bild ezért ellenzékbe vonul. Mi leszünk a parlamenten kívüli ellenzék!

Minden adandó alkalommal a kormány körmére csapunk. Keményen. Fájdalmasan. Kegyelem nélkül. Németországért, a polgáraiért.

Kormányozzatok csak szépen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trespass
2014. február 16. 22:28
Ehhez mit szól az MN és a HV? Ja, hogy a Diekmann újságíró...
balbako_
2014. február 05. 10:33
Fékek és ellensúlyok ugyebár ott nincsenek!
Felebarát
2013. december 28. 19:24
he?
Hopp Pál
2013. december 28. 19:23
Az anyád picsáját, már megbocsáss. Merkelt és ezt a sült tahót összehasonlítani, olyan, mint fingani egy hangosat az éjféli misén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!