Simon, a sunyi balfácán

2014. február 12. 14:30

Simon Gábor első ránézésre amatőr balfácán. Ám ez ne tévesszen meg senkit. Sunyi tekintetében ott tükröződik az a tátongó kulturális szakadék, amely hazánk balsorsát okozza.

2014. február 12. 14:30
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó
MNO

„Ma mindenki a párbeszéd fontosságáról, a kölcsönös megértés égető szükségéről beszél, miközben senkit nem érdekelnek a sajátjától eltérő érvek. Elbeszélünk egymás mellett, mindenki halálbiztos saját igazában, és értetlenül bámul azokra a hülyékre, akik mást gondolnak. Csak a saját fájdalom az átélhető, mások érzelmei megvetendőek. Szenved ettől már mindenki, de kizárólag a másiktól várjuk, hogy változtasson hozzáállásán. De ez senkinek sem sikerül. Valami, valaki nem engedi. És azon is piszkosul össze lehet veszni, hogy vajon mi és ki. A kor meghatározó gesztusa az egymásra mutogatás. Ha valaki el szeretne tenni valami igazán érvényeset, amiből unokái is megérthetik majd a mai Magyarország legnyomasztóbb gondjait, akkor ajánlom a hírhedt reptéri jelenetet. Amikor az amerikai kiképzéséről hazaérkező Mesterházy Attilát megkérdezi a riporter, mit gondol, hányan rejtegetnek még párttársai közül eltitkolt százmilliókat külföldi bankszámlákon. A válasz gyors és határozott: »az MSZP-ben senki, a Fideszről el tudom képzelni.« Bárcsak azt az egyet lehetne feledni! Aki lebukott, aki Mesterházy után a második ember volt, aki a mai napig nem árulta el, honnan van a lé. Vádaskodni persze könnyebb.

A vitaképtelenség nem kizárólagosan a pártpolitika sajátja. Áthatja a közélet minden területét, beleértve a kultúra és a művészet tereit is. A Páholy nézői, olvasói jól emlékeznek rá, amikor Matthias Hartmann, a bécsi Burgtheater igazgatója azért utasította vissza Vidnyánszky Attila meghívását a nemzeti színházak nemzetközi fesztiváljára Budapestre, mert féltette a Burgtheater renoméját a magyar kormánytól és a Nemzeti Színház új vezetésétől. Közben cinikusan azzal érvelt, mennyire szeretné folytatni a vitát Magyarország kultúrpolitikájának fejlődése érdekében, és ebbe a szakmai diskurzusba igyekszik minél több szempontot bevonni. Bizonyára átgondolatlanok voltunk és kissé vehemensek, amikor elküldtük a búsba a fogadatlan prókátort, mert ugyan mi köze van neki hazánk kultúrpolitikájához. Azt is mondhatnánk, bocs, ha nem vett volna a történet különös fordulatokat. Nyilván a párbeszédre törekvés izzadt erőlködése jegyében odáig fajult a helyzet, hogy nem vesz részt a Szlovák Nemzeti Színház sem a fesztiválon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DezInf
2014. február 13. 08:50
Mizu a gyereked tandíjával ganajtúrógajdics? Azt nyilatkoztad a saját műsorodban, hogy milyen felháborító az, hogy a diákok a tandíjmentességért tüntetnek. Azt mondtad: te már évek óta takarékoskodsz azért, hogy kifizethessed gyermekeid tandíját. Ezért elítéled a tüntetőket, és ragaszkodsz ahhoz, hogy tandíjat fizethess. Hogy áll a projekt szarcsimbók? Erről is írnál egy eszmefuttatást? :)))
silvester
2014. február 13. 05:34
Amilyen sunyi ez az alak,ugyolyan Sunyi az egesz mszp-cosa nostra part. Gyavak,es gerinctelen fergek,akik eroteljesen hangotatjak,hogy nekik semm kozuk a 2. -ik Sunyihoz. Am hiaba minden igyekezetuk,a simon ugy belegett vastag borukbe,melyen mar csak egy nyuzasos borpotlo mutet segithetne,de nincs az a donor aki potolja szenne egett boruket. Szepito beavatkozas a lisiktol nem erkezhet,mar ok is egettek,a kozmas boruek a kutyaknak sem kellenek.
BőröndÖdön
2014. február 13. 05:22
Ottó,néztél te már tükörbe?!
kitiltott
2014. február 12. 21:56
Simon és az MSZP A Baloldali Ifjúsági Társulás egyik alapítója, országos titkára, alelnöke, majd 1995 és 1997 között elnöke volt. 1994-től MSZP-tag. 1996-tól az országos választmány tagja, 2001-től a választmány elnökhelyettese. 2000-től a Baloldali Tömörülés platform alelnöke, jelenleg vezetőségi tagja. 1998–2000 között az MSZP honlapjának a főszerkesztője volt. 1998–2002 között az MSZP Budapesti Területi Szövetségének elnökségi tagja, 2002–2004 között, az országos választmány elnökévé történő választásáig, alelnöke. Az országos választmány elnöke 2004 októberétől. Az 1994. és 1998. évi országgyűlési választásokon képviselőjelölt. 2002 áprilisában a fővárosi területi listáról szerzett mandátumot. Május közepétől a foglalkoztatási és munkaügyi, valamint az informatikai és távközlési állandó parlamenti bizottságokban dolgozik, továbbá több parlamenti eseti bizottságban vállalt feladatot. 2006-ban a főváros 26. egyéni választókerületének országgyűlési képviselőjévé választották. 2012-től az MSZP elnökhelyettese. mivel nem kötődik ezer szállal 20 éve az MSZP-hez és nem is volt az MSZP elnökének a helyettese soha ..így biztos nincs is semmi köze ahhoz a pénzhez ami a számláján volt.. a kérdés csak az hogy kinek nincs köze hozzá .. Simonnak a számlájához vagy a Magánembernek az MSZP hez ez így még a balos fotelpartizánok szerint is minimum SÁNTÍT.. van még kérdés Ildikó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!