Elegem van a hit nélküli húsvétból

2014. április 19. 14:41

De legyintse meg csak egy picit Isten ujja bármely nagypofájú ateistát, már borul is le a kereszt előtt.

2014. április 19. 14:41
Elegem Van
Elegem van

„A hit furcsa, nehezen érthető meg. Akinek megy a szekér, egészséges, sikerrel privatizál vagy közbeszerez, annak semmi. De legyintse meg csak egy picit Isten ujja bármely nagypofájú ateistát, már borul is le a kereszt előtt. (...)

Én nem tudom, hogy kell jól hinni, de remélem, a gyakorlatban megfelelően csinálom. Aztán ha egyszer számot kell adni a cselekedetekről, ott nincs kecmec. Ott nem fog számítani, ha a sokszor bérmálkozó arra hivatkozik, hogy viselt dolgai már elévültek. A biznisz-kereszténytől megkérdezik, azt olvasta-e a Bibliában, nézzétek az ég madarait vagy azt, hogy lőjétek le az ég madarait. A harmadik pedig megtudja, hogy könnyebb a tevének átmenni a tű fokán mint vagyonnyilatkozat-módosítónak bejutni a mennyországba. (...)

A húsvétnak a feltámadásra épülő hitről kellene szólnia hozzásegítve a kereső embert annak megéléséhez, de inkább üres és harsány marketing fogásokat láthatunk a gyagyás nyuszival. Aztán húsvét másnapján jönnek az alpári népszokások a tökrészeg vagy gyermekkoldus maffiába tömörült locsolókkal. Ezekből a talmi vacakokból van elegem, mert könnyű utat mutatva elfedik a húsvét valódi, hitre épülő tartalmát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szorgos Lajhár
2014. május 13. 13:34
Először azt hittem, ez is a szokásos felsőbbrendűségi tudattal áthatott dicsekvés, hogy mennyivel különbek a keresztények (=katolikusok) a nemhívőknél, de a Semjénre vonatkozó szarkasztikus megjegyzése miatt kapott tőlem egy zöld pontot.
Horlas
2014. április 22. 16:01
Azt mondják, egy zuhanó repülőgépen már nincs ateista.
Zokni
2014. április 22. 15:11
"...a fönt élő zsidó Főisten leküldte a spermáját, ami leszállt, egyenesen az ácsné zsidó nő hüvelyébe...." - írja, kissé gyerekesen. Minden érzelmet lehet így is interpretálni. A szerelem nem más, mint a felek ösztönös törekvése egymás nemi szervének szoros, és tartós összeillesztésére. S ha már a szerelemre van szó, akkor a szülés - az EMBER "világra hozásának" szentsége - esetén is: csak próbálná meg az emberi faj legnemesebb szereplője, az ÉDESANYA visszatartani a kimászni óhajtó túlkoros magzatot... S, ha már... Az anyaság nem más, mint a kisded egyik szaros csomag-cseréje és a következő között eltelt, vizelésre, és evésre elpazarolt idő. A szánalom a rossz lelkiismeret elfojtásának eszköze. A család a leghatékonyabb fajfenntartási eszköz, a legolcsóbb, és a legkevésbé kockázatos társas együttélési forma. A barátság az ember saját maga keresése a másikban. A betegség az elkerülhetetlen halál figyelmeztetése. A szeretet az önzés lustasága. A Fidesz Orbán Viktor intézményesülése. ... Ha így folytatom, akkor bebizonyítom, hogy a fórumozás hülyék által kitalált hülyeségek közlése hülyék számára...
maszlinás borkány
2014. április 22. 11:23
Kilel a hideg az állandóan téríteni akaró muszlimoktól. Az ortodox muszlimok is, akárcsak az ortodox keresztények a különbségeket keresik. Hogy menőbbnek érezhessék magukat a másiknál. Summás vélemény, tudom, de jelenleg így gondolom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!