Az ellenzék nem lehet hazátlan

2015. február 05. 10:37

Nem kötelező tüntetésszervezőnek lenni, és szónokolni sem kötelező, de aki vállalja, annak tudnia kell, mi a tét: az ország.

2015. február 05. 10:37
Bruck András
hvg.hu

„Egy emberséges és fejlődőképes ország – ez csak számunkra olyan elképzelhetetlen. Mintha mindenki beletörődött volna, hogy nincs mit tenni, túl sok a nehezék a lábunkon, soha nem fogunk repülni. Mintha Magyarországon a nemzeti ambíciók beteljesülését nem az imponáló tanári és ápolónői fizetések meg a prosperitás egyre javuló mérőszámai jelentenék, hanem az Orbán-mutatók: azaz, mennyi a kormány által kreált új ellenség, meg az üldözött, tönkretett egyének, szakmák, vállalatok száma. Na, igen, ez tetszik annyira a békemeneteseknek is. Ők azért nélkülöznek boldogan és szenvedik el maguk is a rendszer különféle csapásait, hogy másokat tönkretéve, esetleg pár amerikait kitiltva lássanak.

A Fidesz mindannak az antitézise, amiért érdemes és jó liberális demokráciában élni: az ő illiberális mocsarukban nincs egy gramm esély, egy mákszemnyi jövő sem. A rezsim azonban valószínűleg csak az utcáról, az utca nyomása révén dönthető meg. Ezért 2018-as politikusi karriertervekkel a fejében senki ne szervezzen tüntetést 2015-ben, mert az inkább szabotázs, mint hatékony rendszerellenes akció. Máris folyamatosan csökken a tüntetni hajlandók száma. Nem kötelező tüntetésszervezőnek lenni, és szónokolni sem kötelező, de aki vállalja, annak tudnia kell, mi a tét: az ország. Szép, hogy mindenki jogokról, tisztességes alkotmányról meg újraírt választási rendszerről beszél, elvégre e nélkül valóban csak a dzsungelben van élet. De kitől követelik ezt? Azoktól, akik elvették? Odaadni nem kellett volna! Viszont a tévé előtt ülve, a presszóban limonádét szürcsölve a visszaszerzésük sem fog sikerülni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. február 05. 18:34
Az ellenzék nem lehet hazátlan" Ezt mondom én is, de nekik a haza csak a hazaáruláshoz kell.
catalina9
2015. február 05. 18:33
Ez a Bruck is inkább az Amerikai Népszavába való...igazi Sorostalpas.
várúr
2015. február 05. 18:21
Bruck, a New Yorkba kitántorgó, majd onnan hazaszédelgő a hazátlanságot valóban alaposan ismeri. Hazája sose volt, legfeljebb állása Demszky PR főnökeként. Még a cégecskéje neve is sokatmondó: Sawyer Miller Group. Gyökértelen & Társa (Rootless and Co.) jobban illett volna hozzá.
Lolka-Bolka
2015. február 05. 17:03
melyik orszagra gondolsz te barom... mert hogy nem a magyaorszagra az biztos . neked nem faj Trianon szoval te nem vagy magyar a tobbi haa aruo kocsog anarhista bolsi haverjaiddal egyutt. menja konbendit utan brziliba ...... na ott kapnal a pofadra ha ilyen hulyesegeket irnal
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!