Putyin végül Budapestről intett be a világnak – Megérte?

2015. február 18. 17:29

A Krímről és a két szakadár megyéről többes szám első személyben beszélt Putyin, tehát van „mi”, azaz a Szovjetunió és van a NATO-Amerika. Azaz nincs kompromisszum, nincs a legaprócskább engedmény sem, csak a diktátum.

2015. február 18. 17:29
Menyhárt doktor
Tutiblog

Ma este Vlagyimir Vlagyimirovics Budapestről intett be a világnak. Lehet ezt sokféleképpen értékelni, még úgy is, mint Bayer Zsolt, hogy mindig jobb a nagyobbnak tűnő kutyához dörgölőzni, és ebből még előnyünk is lehet, csak a tények kedvéért rögzítsük: Putyin megint átlépett egy határt. Neki nem fontos az a – tegyük hozzá tök igazságtalan – béke, ami 1947 óta Európa nyugalmát biztosítja. Az EU és a NATO határain belül, innen, a budapesti Országházból üzente meg a sajátjainak és mindenkinek a világon, hogy egyféle igazság van, az övé. Lényegében kimondta, hogy magasról tesz Merkel és Hollande erőlködésére. »Veszíteni mindig rossz« – vágta oda cinikusan. De azért a cáratyus nagylelkűen biztosította, hogy ha Porosenko visszavesz az arcából (és az ukrán hadsereg megadja magát) a katonák hazamehetnek a családjaikhoz. Pontosabban a »bányászok és traktoristák«, ahogy Putyin fogalmaz az ukrán ellenfelekről. A Krímről és a két szakadár megyéről többes szám első személyben beszélt, tehát van »mi«, azaz a Szovjetunió és van a NATO-Amerika. Azaz nincs kompromisszum, nincs a legaprócskább engedmény sem, csak a diktátum. A belgákat meg le lehet húzni a klozetton.

A Közel-Kelet a szomszédba költözött: nemrég Csecsenföld és Grúzia, most már Ukrajna, a legközelebb – elemzők szerint – Moldova. Ahova az elmúlt száz évben beszivárogtak az oroszok (netán régen ott vannak), azt a területet előbb-utóbb annektálják. Háborús logika, amiben a jóléti (és erkölcsi) célok már semmit sem számítanak. A világ nézi az orosz agressziót, ahogy tétlenül nézte az amerikai, arab, stb. agressziót is. EKB, azaz kufircoljon bátran az erősebb kutya.

Persze az oroszoknak megvan a maguk igazsága. De akkor megvan a magyarok igazsága is Erdélyben, Felvidéken, a románoké Moldovában, a szerbeké Koszovóban, a görögöké Macedóniában, a törököké Cipruson és…. 

Ha ebbe belenyugszunk, mi jöhet ezután? Még több háború? És miért? Egy újabb elszabadult elme miatt, akit bátortalan megfékezni a világ?

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2015. február 19. 09:06
45 év után egy kis szünet,majd újra a nyakunkon a póráz,köszi,fidesz!
Fakutya Vigyora
2015. február 18. 23:07
Isten megkérdezi a teremtéskor a nemzeteket, hogy ki milyen orrot szeretne. Megkérdezi a négert: - Te milyen orrot szeretnél? A néger azt válaszolja: - Valami széleset egy pont hozzám illőt. És lám széles orra lett. Megkérdezi az európait: - Te milyen orrot szeretnél? - Egy kicsit keskenyebbet mint a néger. És lám megkapta. - És te zsidó milyet szeretnél? - Pénzbe kerül? - Nem. - Akkor jó nagyot.
hátakkor
2015. február 18. 20:43
Az élet harc..
Onurisz
2015. február 18. 19:48
Tessék a "világ" élére állni! Mi akadályozza meg a doktor urat, hogy önkéntesként elmenjen harcolni Debalcevébe, vagy mifenébe? Könnyű innen a meleg szobából egy kis pálinka mellől mások farkával veretni a csalánt: menjen már az a fránya "világ" és tanítsa móresre az oroszokat, mire vár már - a doktor úr türelmetlen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!