A hallgatás ára

2015. május 18. 07:40

A tisztázatlan eredetű vagyon miatt a hallgatás árát az MSZP, illetve az egész baloldal fizeti meg. A közvélemény ugyanis joggal élhet a gyanúperrel, hogy Simon Gábor pártpénzeket rejtegetett.

2015. május 18. 07:40
Swendt Pál
Napi Gazdaság

„Az átláthatóság kedvéért foglaljuk össze még egyszer: adott egy kvalitásait tekintve középszerű politikus, az MSZP második embere, akiről kiderült, hogy Bécsben, Svájcban és itthon is rendelkezett eltitkolt bankszámlákkal. Az ezeken szereplő összegeket nem tüntette fel képviselői vagyonnyilatkozataiban és adóbevallásaiban. A botrány kirobbanásáig luxuskörülmények között élt Buda egyik frekventált övezetében, néhány méterre Portik Tamástól. Miután a hatóság büntetőeljárást indított, szinte minden vagyonától megszabadult, ingatlanjait felesége nevére íratta. A pénzek eredetéről a mai napig nem nyilatkozott, állítása szerint sincs lelkiismeret-furdalása, takargatnivalója, és még csak nem is fél.  


Elevenítsük fel Lendvai Ildikónak, az MSZP volt elnökének örökbecsű kijelentését, amely szerint nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani. Ez alapján a szocialisták berkein belül mindenki maga állapíthatja meg, ki és milyen módon fogadta meg a párt egykori nagyasszonyának intelmeit. Annyi azonban bizonyos: a tisztázatlan eredetű vagyon miatt a hallgatás árát az MSZP, illetve az egész baloldal fizeti meg. A közvélemény ugyanis joggal élhet a gyanúperrel, hogy Simon Gábor pártpénzeket rejtegetett.

Emlékezzünk Gyurcsány Ferenc egykori kormányfő szavaira: sok helyről vándorolt az MSZP-hez pénz, ám hogy honnan, azt jobb, ha nem tudjuk.” 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2015. május 18. 11:28
Nincs gyanúper! A közvélemény TUDJA,hogy Simon pártpénzeket rejtegetett!!!!!
BőröndÖdön
2015. május 18. 11:21
Még szerencse,hogy a Nemzet Gázszerelőjének törvényesítettek a milliárdjai...
egyetmondok
2015. május 18. 10:54
Az azért kemény állítás,hogy az egész baloldal fizeti meg...,ám ha egy elkötelezetten jobboldali magyar mond ilyet, tán mégis érdemes elgondolkodni,hogy tényleg van kollektív bűnösség.
madarasi.abel
2015. május 18. 10:01
Simon csodás vagyonnövekedéséről egyéb magyar csodák jutottak eszembe: Rogán magától növekedő lakása, Szíjjártó "nem vagyok hajlandó szégyenkezni" villája, Lázár 10 éves gyerekének befektetése, viktor vejének körtebecsavarozási zsenialitása, a gázszerelő disznajai, a Közgép útépítési versenyelőnye. Mondjuk, ez utóbbi csoda elmúlt, kár, hogy nem az ügyészség által.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!