Öt lehetséges oka annak, Orbán miért ekézi újra Gyurcsányt

2015. május 29. 14:51

A Fidesz nem tud, vagy nem akar mit kezdeni azzal, hogy a Jobbik a nyakán liheg, ezért nem arra az ellenfélre veti rá magát, amely vissza tud harapni, hanem arra, amelyik még a sebeit nyalogatja.

2015. május 29. 14:51
Trombitás Alfréd
Szegedi Kattintós

4. A Fidesz nem tud, vagy nem akar mit kezdeni azzal, hogy a Jobbik a nyakán liheg, ezért nem arra az ellenfélre veti rá magát, amely vissza tud harapni, hanem arra, amelyik még a sebeit nyalogatja. Gyurcsány pártja erősödik ugyan, ám túlzás lenni azt állítani, hogy látványos eredményeket ért volna el a pártépítés terén. Gyurcsány ostorozása egyébként jó üzenet a Jobbik felé is, hiszen a szélsőséges párt támogatói elutasítóbbak a DK-val, mint az MSZP-vel szemben. Felfoghatjuk ezt a törekvést egy tehetetlenségi reakciónak is, hiszen a Fidesz már annyira rámászott a Jobbik programjára, hogy a nyílt cigányozáson és zsidózáson kívül gyakorlatilag tökéletesen átvett minden elemet a szélsőséges párttól, így szinte eszköztelen maradt a Jobbik ellen folytatott kampányhoz.

5. Gyurcsány Ferenc maga provokálta ki, hogy ősi ellenfele ismét vele foglalkozzon. Egy olyan pártnak, amelynek támogatottsága nem éri el a tíz százalékot szinte áldás a kormánypárt ilyen kitüntetett figyelme. A keményen kormányellenes kisemberek mindenesetre akár meg is kedvelhetik a volt miniszterelnököt, ha benne látják Orbán Viktor legfajsúlyosabb ellenfelét. A negatív reklám is reklám elve alapján a DK sokat nyerhet a Fidesz arroganciájával, ráadásul olyanok kiáltanak tiltott pártfinanszírozást, akik ezt a módszert csúcsra járatták a Simicska-érában, és gyaníthatóan azóta is dagad a pártkassza, mióta csúnya véget ért az oligarcha és a miniszterelnök barátsága. Egyébként a kérdésünkre a jó választ valószínűleg az az Arthur J. Finkelstein tudná megadni, akit - mint a Fidesz kampánytanácsadóját -, szintén ebből a kasszából fizetnek.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anti Komcsi
2015. május 30. 13:30
Jav 2x2/3
puszika
2015. május 30. 13:24
Frédi! Kattintsatok csak Szegeden! Ott aztán van mit!!
moricka13
2015. május 30. 07:55
Gyurcsány megbolondult! A népszavazáskor 23 millió románnal riogatta a magyarokat, most meg Brüsszelben győzködi a magyarokat, hogy nem kell félni a messziről jöttektől.
Mich
2015. május 30. 00:40
Egy idióta gyurcsányista védőbeszéde... aki nagyon nem képes megadni a választ a saját kérdésére: miért támadják Gyurcsányt... - mert a milliárdos Gyurcsány milliárdos támogatást kap az EB-től... - és mert ez a Gyurcsány a Baloldal "erős embere"...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!