Nein, danke

2015. május 20. 19:19

A terroristák tényleg bejuthatnak a kontinensre az embercsempészek karavánjaival. De ilyen hangulatot szítani az esetek többségében valóban nyomorult, segítségre szoruló emberek ellen – aránytalan cinizmus.

2015. május 20. 19:19
Wekerle Szabolcs
Magyar Nemzet

A napokban postázzák a »megélhetési bevándorlással« kapcsolatosnemzeti konzultáció kérdőíveit. Melyeken a kérdések meglehetősen lényegre törőre és erősre sikeredtek. A tizenkettőből az első három mindjárt közvetlen párhuzamot von a terrorizmus és a bevándorlás között, a nyolcadik a határon átlépők azonnali őrizetbe vételét javasolja, a kilencedik gyakorlatilag kitoloncolást. Azt, hogy a külföldről érkezők vagy menekülők a munkahelyeinket veszélyeztetik, két kérdésben is érintik, az ötödikben és a tizenkettedikben, előbbi így hangzik: »Sokféle véleményt hallani a bevándorlás kérdésével kapcsolatban. Vannak, akik szerint a megélhetési bevándorlók veszélyeztetik a magyar emberek munkahelyeit és megélhetését! Ön egyetért ezekkel a véleményekkel?«

Talán ezt látva fakadhatott ki a Mandiner hírportálnak egy hete adott interjújában Fabiny Tamás evangélikus püspök, azt vetve a kormány szemére, »ez nem más, mint a 23 millió románnal való riogatás pepitában«. Túlzás? Lehet. De talán túlzás a kormány reakciója is. Még inkább a stílusa, az embertelensége, az, amit sugall. Hogy rettegnünk kell, és hermetikusan bezárnunk minden kaput. Amiről mindenki tudja, hogy úgyis lehetetlen. Természetesen nem arról van szó, hogy a bevándorlás európai szinten ne lenne megoldandó probléma. És a terroristák tényleg bejuthatnak a kontinensre az embercsempészek karavánjaival. De ilyen hangulatot szítani az esetek többségében valóban nyomorult, segítségre szoruló emberek ellen – aránytalan cinizmus.

A politika persze nem mindig dolgozik szép eszközökkel. De vannak dolgok – lásd még az emberi élet szentsége, úgy is mint halálbüntetés –, amelyeket nem szabad szavazatszerzési célokból frivol közbeszéd tárgyává tenni. Mert, ellentétben a sokak által hangoztatott »evidenciával«, a magyar csöppet sem idegengyűlölő nép, sőt. Vendégszeretetünk, humanizmusunk erény. Minden esendőségével és esetlegességével együtt. És sokkal szerethetőbb, mint az a merev engesztelhetetlenség, amely Európa-szerte sok helyen a határőrök sajátja.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kardosg
2015. május 21. 10:50
Szép, visszafogott és pontos válasz a sötétségre.
Mich
2015. május 21. 01:16
Simicska, már megint sunyiskodsz...
ceres
2015. május 20. 23:44
Ezt a baromságot:"szavazatszerzési praktika".Tehát amenyiben egy politikus normális, realista, felelősségteljes(mint jelen esetben OV ), AZ RÚT SZAVAZATSZERZÉSI PRAKTIKA.Na , de úgy tudom, még nem kötelező olyan felelőtlen idiótának lenni , mint amilyenek a neoliberálisok.Egyelőre még szabad normálisnak lenni-akkor is ha ez -elvileg- népszerűségnövekedéssel járhat.
polnemkor
2015. május 20. 22:07
Ezt művelték a Magyar Nemzettel. És volt és van hozzá jó pénzért bármire kaphatól bértollnok. Kinyírták, kész. Népszava mutációjává tették a Magyar Nemzetet. Alja mocskos gazda, alja, mocskos bértollnokok. Magyar Nemzet fuit. Dögöljetek meg, ti rohadékok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!