A menekültek hazáját mi tettük tönkre

2015. május 21. 11:14

A menekültek befogadása sem nagylelkű gesztus. Beengedjük a kertünkbe azt, akinek a házát kiraboltuk és felgyújtottuk. Ez természetesen nem jelenthet kizárólagos felelősséget, ám lényegeset igenis jelent.

2015. május 21. 11:14
Zöld Dani
Kettős Mérce

Amikor arról van szó, hogy támogassuk-e például a fejlődő országok életlehetőségeinek javítását, akkor nem a szolidaritás szép és fontos erényét gyakoroljuk, hanem a kötelességünket tesszük. Hasonlóképp: a menekültek befogadása sem nagylelkű gesztus. Beengedjük a kertünkbe azt, akinek a házát kiraboltuk és felgyújtottuk. Ez természetesen nem jelenthet kizárólagos felelősséget, ám lényegeset igenis jelent.

Ez elég fontos.

Aztán olyan is van, hogy jó és rossz segítség.

Egyik legjobb példa az utóbbira: az Amerikai Egyesült Államok a nemzetközi szerződések szerint vállalt, fejlődő országok segélyezésére fordítandó összegekből a vegyszeres, nagyüzemi hazai mezőgazdasági multijaitól vásárol génmódosított gabonát, amit aztán áthajóz az afrikai országokba. Így a helyi termelők olyan konkurrenst kapnak, akivel képtelenek versenyezni, megélhetésük tovább nehezedik.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. május 22. 06:28
Lehet, hogy a szerző lerombolta bárkinek a házát, én nem! Azt viszont a tévében láthatta ő is, hogy Kadhafit az USA ügynökei által felheccelt tömegek kergették el és hoztak létre egy lényegesen életképtelenebb államot, mint volt, ugyanők Egyiptomot, Szíriát, Ukrajnát tették életképtelenné. Hát tessék és hozzák rendbe ők!
pollip
2015. május 21. 17:24
Mo nem tette tönkre senkinek a hazáját!!!!!
Területvédő
2015. május 21. 16:58
MI, tettük tönkre, gyarmatosító magyarok.:D Mi, magyarok MINDENÉRT hibásak vagyunk. Nem lesz jó vége ennek a folyamatos pimasz hergelésnek, magyargyűlölő tetvek!
Csikasz
2015. május 21. 16:38
Zöld Dani és gazdagabb fajtársai tették tönkre a menekültek hazáját, és a legjobb megoldás az lenne, hogy a menekültek ennek tudatában hozzáférést kapjanak Zöld Danihoz és gazdagabb fajtársaihoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!