„Plakátszaggatás”: kikényszerített hiba?

2015. június 12. 10:52

A finkelsteini iskolának megfelelően a Fidesz célja többek között az is volt, hogy „előállítsa” a „szélsőséges” ellenzék képét.

2015. június 12. 10:52
Böcskei Balázs
Népszabadság

„Ugyanakkor a finkelsteini iskolának megfelelően a Fidesz célja többek között az is volt, hogy »előállítsa« a »szélsőséges« ellenzék képét, mégpedig egy olyan témában, ami a magyar állampolgárokat jelen egzisztenciális helyzetükben pont annyira foglalkoztatja, mint a klímaváltozás. (Reakció: »bezzeg most tudnak tépkedni«.) Ezen az sem sokat változtat, hogy az Együtt aktivistái megtették, amit politikai credójukból adódóan kellett. Tuzson Bence, a Fidesz-frakció szóvivője hétfőn már így fogalmazott sajtótájékoztatóján: »Mi lesz a következő lépés? Még szélsőségesebb akciókra kell számítanunk, akár gyújtogatásokra?«

Tuzson felől nézve a foglalkozás tehát elérte a célját. Miközben a korrupció pörög, kinyílnak az akták, leállt a kormányzás, nem »tapintható« ki kormányzati filozófia a harmadik Orbán-kormány mögött, aközben – és ehhez nem kell kvalitatív kutatást folytatni –, a »demokratikus ellenzék« az utóbbi napokban – természetesen a plakátkihelyezéssel összhangban – a bevándorlás ügyében exponálja magát. Abban, amelyről érdemi közpolitikai válaszokat tőlük sem kaptunk, s amely a kvótaviták folytán hamarosan újabb frontot nyit majd az európai csúcsfejek és államok között, és amely csak annyira foglalkoztatja a magyar állampolgárokat, amennyire közvéleményt csinálnak a kérdésnek – a médiában, a politikai napirendben, a nemzeti konzultációval. És úgy érdekli ez a polgárokat, ahogy egy kulturálisan zárt, intoleráns társadalomban várható (lásd a Tárki kutatásait).

Ennek alapján mondhatnánk azt, hogy jobb is, ha a baloldali-liberális ellenzék nem fejt ki ebben a tárgyban álláspontot. Ez azonban helytelen lenne. Hiszen a bevándorlás beérni látszik az egyik legforróbb európai kérdésnek – és a kortárs európai baloldalt ez jobban aggasztja, mint a magyarországi antiorbánista népfront-baloldalt. Másrészt a téma értéktelítettsége és a kormányzati kampány okán helyénvaló is, hogy tudjuk mi az álláspontja egy-egy baloldalinak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2015. június 13. 00:18
Van egy rossz hírem számotokra, a baloldali szavazó sem szeretne laskaszájú kempingezőket a kertje végébe. Említett plakáttépő kissebbség pedig sem a választásokon, se egy tüntetésen nem tud értékelhető létszámmal megjelenni, jelen akcióikhoz pont elegek ketten.
kitiltott
2015. június 12. 23:37
Szivárványos balos együttes barmok DK-s buzik tényleg a EZT a káoszt akarjátok a magyarok európai hazájára Magyarországra szabadítani? https://www.youtube.com/watch?.. bevándorlók Olaszországban Balosok Tényleg ezt akarjátok?
magnamater
2015. június 12. 18:03
Bölcskei belecsavarodott a saját bölcsességébe, és ez a hülyeség jött ki belőle
tade7
2015. június 12. 16:49
afrikai bevándorlók Dél-Olaszországban: https://www.youtube.com/watch?v=fX73ggsMNEI Nesze nektek liberális buzik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!