Hét zavarba ejtő tény, melyekre a menekültügy döbbentett rá bennünket

2015. augusztus 04. 12:27

Mióta ugyanis a kormány hathatós támogatásával a közbeszéd vezérfonala a menekültügy lett, olyan dolgok derültek ki a keményen dolgozó magyar emberekről, melyek korábban csak halványan derengtek a Nemzeti Együttműködés Rendszerének horizontján.

2015. augusztus 04. 12:27
Trombitás Alfréd
Szegedi Kattintós

4. Meglepően könnyedén tett egyenlőségjelet az emberek tudatában a kormány a hazánkba illegálisan belépők, és azok között, akik itt szeretnének letelepedni. A több tízezer hazánkba érkező migránsról elég sikeresen hiteti el a kormány, hogy veszélyt jelentenek a munkánkra, a közbiztonságra, sőt az egészségünkre is. Az a tény teljesen elsikkadt ebben a kommunikációs cséphadarásban, hogy alig több mint 4 ezer menekült kapott letelepedési engedélyt hazánkban egy év alatt, ami azt bizonyítja, hogy kevesen kérik ezt a státuszt, és ennél is kevesebben kapják meg. A helyzet most az, hogy a magyarok többsége vagy elhiszi azt a dajkamesét, hogy százezrekről kell gondoskodnunk, vagy ha ezt nem is veszik be, de azok az 1-2 napot hazánkban töltő migránsok léte is böki a csőrüket, akik a szó szoros értelemben is átutazók nálunk. Azt viszont kevesen teszik szóvá, hogy több mint 2500 külföldi vásárolt letelepedési kötvényt az utóbbi években meglehetősen zavaros hátterű, javarészt külföldön bejegyzett cégeken keresztül, így milliókért gyakorlatilag bárki tartózkodási engedélyhez juthat Magyarországon. Fogalmunk sincs, hogy kik ezek az emberek, lehetnek akár ukrán cigarettacsempészek, iraki emberkereskedők, bolíviai drogbárók, de ha letették a lóvét, nem számítanak holmi nemzetbiztonsági kockázatok. Az egy szál nejlonzacskóval érkező szerencsétlent viszont úgy állítják be a közszolgálati médiában, mintha elsődleges céljuk az lenne, hogy megerőszakolják a magyar nőket, felrobbantsák az összes turulszobrot, de legalábbis lefertőzzék az iskolásokat, még mielőtt megkezdődik a tanév. (…)

6. Van azonban az Orbán-kormány számára is egy másik rossz hírünk is. Hiába ment szembe mindenféle humanista eszménynek, hiába próbálta jobbról előzni a Jobbikot, hiába ölt bele milliárdokat a menekültek ellen folytatott kampányba és a szerb-magyar határon épülő kerítésbe, nem tudott visszacsábítani szavazókat más pártoktól. Úgy tűnik, azok sem fognak beállni a Fidesz mögé, akik egyébként helyeslik a határozott fellépést, egyetértenek azzal, hogy inkább fogyjunk el teljesen, de ne települjenek be ide olyan emberek, akiknek bőre kicsit is sötétebb a miénknél. A kormány keményen alájátszott a magyar lakosságban nem is olyan látensen meglévő idegengyűlöletnek, mégsem tudja feledtetni az elmúlt egy év botrányait, azt az arroganciát, ahogy kezelte az ellenzékét, a civileket, illetve az útjába kerülő magyar polgárokat. Tegyük azonban hozzá gyorsan mindehhez, hogy sokan maradtak fideszes szavazók azok közül is, akik keresztény meggyőződésük miatt émelyegve tekintenek fel a kormány menekülteket csicskáztató plakátjaira, netán nem értenek egyet a pengés kerítés megépítésével. Nekik nincs pártjuk, és mégis van, ugyanis ma Magyarországon a kereszténydemokrácia politikai értelemben kiüresedett.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2015. augusztus 05. 07:15
Parasztvakítás volt a dublini egyezmény felmondása is: Pintérék engedelmesen fogadják a bevándorlókat az EU-ból https://kuruc.info/r/2/146537/
Peter8811
2015. augusztus 04. 20:56
Alfréd bácsi nálad is halványan dereng az értelem lángja. Vicc: Arisztid és Anasztázia összeházasodnak, nászútra vonattal mennek elhatározzák, hogy már a vonaton megkezdik az utód nemzését, akit majd Alfrédnak fognak nevezni. Egy éles kanyarban azonban Arisztid leesik az emeletes ágyról, Anasztázia leszól: -Arisztid nem esett bajod? -Nekem nem, de Alfréd felment a plafonra.
Peter8811
2015. augusztus 04. 20:56
Alfréd bácsi nálad is halványan dereng az értelem lángja. Vicc: Arisztid és Anasztázia összeházasodnak, nászútra vonattal mennek elhatározzák, hogy már a vonaton megkezdik az utód nemzését, akit majd Alfrédnak fognak nevezni. Egy éles kanyarban azonban Arisztid leesik az emeletes ágyról, Anasztázia leszól: -Arisztid nem esett bajod? -Nekem nem, de Alfréd felment a plafonra.
kitiltott
2015. augusztus 04. 16:18
ez a fasz a szegedi bekattant
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!