Íme, itt van az Orbán-kormány egyik legdurvább átverése

2015. augusztus 10. 18:05

Ez az eset nem csak azért felháborító, mert egy nyilvánvaló hazugságra épít, hanem mert annyit nem néz ki a kormány belőlünk, hogy leellenőrizzük az állításait.

2015. augusztus 10. 18:05
Trombitás Alfréd
Szegedi Kattintós

Nem kell a sok duma, itt most a számok játszanak döntő szerepet, úgyhogy mindenki vérmérsékletétől, nemétől, politikai szimpátiájától, vallásától, menekültekhez fűződő viszonyától függetlenül ítélje meg, hogy jól működnek-e a magyar reformok, ha ilyen átverésekkel kell reklámozni. K. Gy. Béla ugyanis - aki nyugdijkiegészitésként az arcát adja az Orbán-rezsim legújabb sikerpropagandájához – azt állítja, hogy újra nő a minimálbér Magyarországon. Ebben az állításban ugye nem az a lényeg, hogy emelkedik, hanem, hogy újra emelkedik, mintha eddig stagnált, netán csökkent volna. Ha eddig kétségeink lettek volna, vagy kihagyott volna az emlékezetünk az utóbbi időkben, akkor nézzük meg, mit ír erről a kérdésről Wikipédia. (…)

A táblázatból kiderül, hogy egyedül 2003-ban maradt ugyanannyi a minimálbér összege, mint az előző évben. Ez az eset nem csak azért felháborító, mert egy nyilvánvaló hazugságra épít, hanem mert annyit nem néz ki a kormány belőlünk, hogy leellenőrizzük az állításait. Az internetes világban ez már sem időt, sem fáradtságot nem jelent, úgyhogy csakis a tunyaságunkban, fáradtságunkban és kiábrándultságunkban bízhatnak a hatalmon lévők és a kampányaikat kifundáló kommunikációs tanácsadók. K. Gy. Bélát tehát nem csak az hitelteleníti, hogy korábban minisztériumi főtanácsadó volt, hanem az is, hogy amit a plakáton állít, egész egyszerűen nem igaz. Mert ahogy egy ismert dakota közmondás mondja: »Ha egy apacs értetlenkedve néz rád, az nem azt jelenti, hogy értelmi fogyatékos, hanem azt, hogy nem érti, mi a fenét akarsz mondani neki.«

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2015. augusztus 11. 07:53
A külföldre távozó ifjúság és értelmiség száma ismét nőtt!
Peter8811
2015. augusztus 11. 07:17
TromBitás Alfréd írta? El sem olvasom, a zsidók nem igen szeretnek igazat mondani!
balbako_
2015. augusztus 11. 04:37
Az Orbán kormány 2010-14 között dupla annyit emelt, mint a komcsik 8 év alatt.
áfonya
2015. augusztus 11. 04:17
Ballib nem le ellenörzi Orbán úr állításait hanem lesik minden szavát kommunista eszme mintára kiforgatják magyarázzák azokkal balollib gondolataikkal ahogyan 2002-2010 években kormányoztak. -------------------------------- """ Utasítást adott Brüsszel a határvédelemre Az Európai Bizottság felszólította az uniós tagállamokat, hogy ne csak szavakban, hanem tettekben, így pénzzel és eszközökkel is segítsék az uniós határőrizeti ügynökség, a Frontex megnövekedett feladatainak ellátását a határok védelmében.""" http://www.origo.hu/itthon/20150807-utasitast-adott-brusszel-a-hatarvedelemre-frontex-europai-bizottsag.html Eus országok adózatlanul kivitték a hasznot tőlünk (10 évig) ,de vissza segíteni nekünk nem akarnak a határzár építésben,pedig az eus országokat védenénk vele. Ezzel látszik hogy az eus országok kihasználnak bennünket ,csak a haszonért pakoltak be hozzánk ,nem hiába tőlük nácizást kapunk ,le szatilnozzák Orbán urat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!