Félelem és reszketés Magyarországon

2015. október 20. 09:09

Szemben Barack Obamával és Angela Merkellel, Orbán szándékosan tartja a magyarokat a sötétben, hogy legmélyebb, legsötétebb félelmeikre hasson. Eljött az ideje, hogy Orbán Viktorék átadják a helyet egy új vezető generáció számára.

2015. október 20. 09:09
Richard Field
Budapest Beacon

„Ma Magyarországon olyan élni, mintha el kellene viselni a kommunizmus legsötétebb napjai óta nem tapasztalt érzékelési disszonanciát. Mindenkinek be kell tartania a törvényeket, vagyis mindenkinek, a Fidesz tagjain és támogatóin kívül, akik gyakorlatilag mentességet élveznek a büntetés alól. A Fidesz által irányított parlamentben elfogadott új törvények teljesen egyértelműen mennek szembe a korábbi törvényekkel, sőt az Alaptörvénnyel is, melyet Orbán és a Fidesz -KDNP 2011-ben léptetett életbe. A kormány egyik nap bejelenti, hogy a bankok állami tulajdonba vétele jó dolog, másnap pedig azt, hogy az rossz dolog. Orbán, aki maga is félig roma, bejelenti egyik nap, hogy kormány elkötelezett a rasszizmus elleni harcban, majd a következő héten bejelenti, hogy hiba volt hagyni, hogy a romák Magyarországon telepedjenek le. Nemrég a kormány arról tájékoztatta a magyarokat, hogy mennyire fontos, hogy a menedékkérőket regisztrálják és bármi áron távol tartsák a gazdasági bevándorlókat. A következő héten az derült ki, hogy a kormány több tíz ezer migráns számra tette lehetővé, hogy regisztráció nélkül utazhassanak keresztül az országon.

Egy ilyen felfordult világban, ahol a rút a jó, és szép a rossz, a magyarok egy morális irányt vesztett állam hajóján sodródva találták magukat. Erkölcsi iránytű hiányában, vagy egy olyan vezető nélkül, aki a valódi észak felé képes mutatni, a magyarok arra vannak kárhoztatva, hogy a végtelen félelem és reszketés tengerén hánykolódjanak, amíg el nem süllyednek az önsajnálat és a neheztelés örvényében.

A boldog tudatlanság

Szemben az amerikai elnökkel, Barack Obamával és Angela Merkel német kancellárral, Orbán szándékosan tartja a magyarokat a sötétben, hogy legmélyebb, legsötétebb félelmeikre hasson.

Az európai menekültválság kiváló alkalom erre. Ahelyett, hogy elmagyaráznák, hogy a migránsok olyan menekültek, akik a túlzsúfolt török, jordániai és libanoni táborokból indultak útnak, Orbán a magyaroknak azt mondja, ezek olyan „gazdasági bevándorlók”, akik el akarják venni a magyarok munkáját, nem tartják tiszteletben kultúrájukat, megsértik a törvényeiket, garázdálkodnak, fertőző betegségeket terjesztenek, és terrorcselekményeket követnek el. (...)

Eljött az ideje, hogy Orbán Viktor és illiberális keresztes lovagok gúnyájába bújt kleptokrata társai átadják a helyet egy olyan új vezető generáció számára, akik elkötelezettek az Európai Uniót támasztó liberális értékek mellett és kiállnak a közjó mellett, nem pedig saját zsebüket tömik. Sajnálatos módon azonban, mivel Orbán Viktor és talpnyalói teljesen átvették a hatalmat Magyarország felett mind gazdaságilag, mind a társadalom és a kultúra tekintetében – olyannyira, hogy azt is ők döntik el, hogy mikor és milyen boltokban lehet vásárolni élelmiszert, vagy cigarettát, vagy, hogy a gyerekek mely tankönyvekből tanulhatnak -, ezért kérdéses, hogy ilyen változásokra Orbán életében sor kerül-e.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 317 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarvagyok?
2015. október 22. 11:22
Hernyók, egysejtűek, buzik, balibbek, mindegy mik csak nem emberek, nincs mögöttük család, nincsenek barátaik nincs joguk létezni sem mert nem rajonganak a szent vezetőért? Miféle világban éltek? Vigyázzatok, hogy nehogy komolyan vegyétek magatokat. Szörnyű lehet így ébredni minden reggel. Állítólag kezelhető a baj, de az első lépés: EL KEL MENNI ORVOSHOZ!
Morgen
2015. október 21. 22:26
Azért a helyzet fokozódik. Az összes hernyó felmászott az eperfára.
eisen64
2015. október 21. 21:41
Fieldnek azóta követője támadt: még durvább rasszista írás jelent az Amerikai Népszavában, ahol a szintén laptulajdonos Bartus László ezt írta Orbán Viktorról: “Egy cigány származású bevándorló vagy, roma nemzeted szégyene”. http://beszed.blog.hu/2015/10/21/field_es_bartus_a_ket_rasszista_laptulajdonos
Dénia
2015. október 21. 07:51
Mi az, hogy eljött az ideje, hogy átadja az Orbán a kormányzást? Azt majd a nép eldönti, hogy ki legyen kormányon nálunk. Ugyanis demokrácia van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!