Gyugyu (1.)

2015. december 19. 10:47

A szakralitásban nőnemű volt a mindenség is. A „Pacha Mama”, és Gaia, a „magasztos istennő”, és nő az „anyaföld” is. Ebből a szakrálisból küzdötte le magát a nő az „egyenjogúság” sívó lapályára.

2015. december 19. 10:47
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

„Nem olyan bonyolult ez, igaz, nem is »modern«. Miképpen a szakrális sem »modern«, és a szakralitásban nőnemű volt a mindenség is. A »Pacha Mama«, és Gaia, a »magasztos istennő«, és nő az »anyaföld« is. Ebből a szakrálisból küzdötte le magát a nő az »egyenjogúság« sívó lapályára, ahol dolgozhat rogyásig, építhet karriert, és igen, még súlyt is emelhet. Milyen jó neki…

A kikötözött, megalázott, vérző, kétezer éves emberi civilizáció nem ilyen. Csak az utolsó húsz-harminc év törpéi ilyenek. (...)

De mi a kikötözöttel vagyunk. Mert nagyanyáink vannak benne. A nagymamám, igen, aki azért kelt ötkor, hogy hétre készen legyen a friss tócsni, mert mi, kicsike ördögök, csak azt voltunk hajlandók reggelizni. És felnevelt a nagymamám négy gyereket, hat unokát, túlélt két háborút, kitelepítést, kuláklistát, ’56-ot, kommunizmust, és tócsnit sütött és varrt, és a déli harangszóra nagyapám elé tette az ebédet, és nem ért rá depresszióba esni, és nem gondolta, hogy semmit sem ér az élete. És nem háborodott fel a házelnök és az énekes szavain, tudom, mert már mindennap beszélünk, hiszen eltemettük három éve. Anyám sem háborodott fel, pedig ő már „emancipált” volt, úgyhogy dolgozhatott mindennap, és ügyelhetett éjszakánként a kórházban, és hurcolhatta hazafelé a szatyrokat, és főzhetett ő is rogyásig, és azért felnevelt minket, becsülettel. A feleségem sem háborodott fel, aki orvos lett, szakmájában az egyik legjobb, és élsportoló, válogatott evezős, aki még két éve a senior olimpián is bronzérmet tudott nyerni, és megtanult két nyelven beszélni felsőfokon, és gyerekeket szült, és áll huszonöt éve a műtőben, és nő maradt. Igazi.

Őnekik nincsen közük az utolsó húsz-harminc év törpéihez.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 202 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bookmark
2015. december 20. 15:10
Azt hiszem alapvetően Zsolt abban téved, hogy az emancipációt vagyis a saját test feletti önrendelkezés megszerzézését összekeveri a liberális karrierista arrogáns single amerikaiak által reklámozott életmóddal. Pont most, hogy a muszlim vallás döngeti az országhatárokat kellene jobban észrevenni a nők jogainak a tiszteletét, ami többek között az elmúlt két évszázadban adott lehetőséget a keresztény nőknek a tanulásra és a munkához. Ennek köszönheti pl Bayerné azt, hogy egyetemre egyátalán beengedték és műtőasztalok közelébe odaengedték.
Malcolm Reynolds
2015. december 20. 13:35
"A kikötözött, megalázott, vérző, kétezer éves emberi civilizáció nem ilyen. Csak az utolsó húsz-harminc év törpéi ilyenek. (...)"....2000 éves emberi civilizáció?????....wow.... azt hiszem zsoltinak karácsonyra az "Ókori történelem az alapoktól" és például a "Élet a középkori Európában" című könyvet kéne valakinek a fa alá tennie. Az előbbiből talán megtanulná hogy az emberi civilizáció kicsit több mint 2000 éves és másodikból meg azt hogy kurva szar volt az élet régen az átlagemberek számára az utolsó 20-30 évhez képest főleg.
Nemzeti Mutyikos
2015. december 20. 11:27
ha mar szakralitas... buta bayer! menj aztan szoljal be az apacaknak, hogy nem szultek egyetlen gyereket sem! :DDDD
vanádium
2015. december 20. 08:57
A görögök és a rómaiak nagy tudású embereket adtak történelmünknek. Erről a szintről küzdötte le magát az emberiség bayer zsolt szintjére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!