Körbezsarolás

2016. február 22. 13:52

Csak igyekszünk úgy tenni, mintha minden rendben lenne, pedig az immár nagyon is feltételes biztonságérzetünk csak az egyre szigorúbb intézkedésekkel tartható fenn.

2016. február 22. 13:52
Szabó Palócz Attila
Magyar Hírlap

„Csak igyekszünk úgy tenni, mintha minden rendben lenne, pedig az immár nagyon is feltételes biztonságérzetünk csak az egyre szigorúbb intézkedésekkel tartható fenn. Ahogy hozzászoktunk ahhoz is, hogy a repülőtereken le kell vetnünk még a cipőnket is, és nem vihetünk fel folyadékot a gépekre. A megszokott szabadságkomfort úgy vész el, mint holmi vacak tünemény. Miközben továbbra is megállíthatatlanul özönlik az afrikai és ázsiai embertömeg Európába, a helyzet rendezésének legcsekélyebb látszata nélkül.

Sőt, ha az adatokat nézzük, a helyzet tovább romlik. Január eleje óta megduplázódott a naponta Görögországba érkező ázsiaiak száma, múlt héten a számuk megközelítette a tizenötezret, Görögország viszont gyakorlatilag feladta schengeni határainak őrizetét. A gazdaságilag tulajdonképpen összeomlott állam az uniót zsarolja, hogy mindenféle kedvezményeket csikarjon ki. Törökország a másik nagy zsaroló, menekültek százezreivel fenyegeti Európát, de Recep Tayyip Erdogan elnök pénzzel már nem éri be, egyenesen az uniós tagságért veri az asztalt. Közben pedig újabb ütközőpontokat teremt: hadseregével orosz harci gépet lövet le, majd az Iszlám Állam ellen – eddig a legeredményesebben! – harcoló kurdokat bombázza. Törökország NATO-tagsága a másik zsarolási dzsóker a kezében, mert ennek révén sorakoztatja fel maga mögé azokat az uniós tagállamokat is, amelyek az orosz gép lelövése ügyében lázálmaikban sem állnának mellé, s amelyek korábban ugyanezeket a kurdokat fegyverzettel, lőszerrel is támogatták a harcukban. A schengeni rendszer összeomlásához persze Olaszország is hozzájárul – Róma is szívesen benyújtaná a számlát Brüsszelnek vagy Berlinnek! –, mert humanitárius megfontolásból természetesen kimenti hadihajóival az elsüllyedt lélekvesztőkről az afrikai bevándorlókat, de aztán megindítja őket a kontinens közép-nyugati része felé. Ennyi erővel akár menetrend szerint közlekedő járatokat is indíthatna értük a líbiai partokhoz…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madarasi.abel
2016. március 01. 03:30
Az illiberális bezzegországot, a követendő Törökországot ne szidjátok, ti mocskos komcsik!
BőröndÖdön
2016. március 01. 03:30
Oké,atika,mehetsz a pénztárba a gázsidért...
kálmi
2016. február 29. 19:43
Játsszunk el a gondolattal, hogy kilépünk. Sajnos akkor egyedül maradunk, úgy mint amikor Gyula az mszp gyűlésen.( Horn: "Egyedül vagyunk Tibor...." Nincs se katonaságunk, se iparunk, se támogatónk, se rövid, de jól zárható határunk, úgyhogy átgázol rajtunk a migráns özön se szó se beszéd. A nyugatiak meg ha már elég belőlük, fegyverrel natoval vissza fogják szorítani őket a nem uniós Balkánra, vagyis hozzánk is. Nagy örömmel fogják ezt megtenni.
wtf?
2016. február 29. 19:43
véletlenül azt olvastam címnek,hogy 'Körbefarolás'
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!