Mankóval

2016. április 18. 13:02

Orvosok, ápolók próbálják a lehető legtöbbet kihozni a rendszerből. Abból a rendszerből, amire GDP-arányosan kevesebbet fordít Magyarország, mint mondjuk Szlovákia vagy Csehország. Ausztriáról ne is beszéljünk.

2016. április 18. 13:02
Nyerges Csaba
Kisalföld

Nagy baj, hogy így alakult. Ha már egyszer azt halljuk lépten-nyomon, hogy a magyar reformok működnek, hogy idő előtt vissza tudunk fizetni hiteleket, akkor nem lenne szabad hagyni, hogy egyre inkább visszaessünk már a visegrádi négyek csoportjában is. Akár a munkabéreket, akár az egészségügyre vagy az oktatásra fordított összegeket nézzük.

Pedig a közpénzekből sok mindenre jut ebben az országban. Haszontalan dolgokra is. És magánzsebekbe is kerülnek súlyos milliárdok. Ugyanakkor nem tudok fontosabb területet, mint az oktatás és az egészségügy. Azt, hogy felkészült, jó szakembereket képezzünk. Akik aztán az első komolyabb betegség után nem szorulnak hosszadalmas rehabilitációra, és nem esnek ki a munka világából. Mert a betegséget időben felismerték, urambocsá’, megelőzték. De ha mégis szükség lenne rá, akkor a legmodernebb eszközökkel, csak a hivatására koncentráló, megbecsült, jól összeszokott csapat kezelné őket.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2016. április 19. 08:28
Csak nem a Gólán Kisalföld?
balbako_
2016. április 18. 15:55
30 000 praktizáló orvos dolgozik jelenleg Magyarországon. Sok ez vagy kevés? A fejlett országokkal összehasonlítva pont elég, hisz másutt 1000 lakosra 3,3 orvos jut, nálunk 3,2. (Lengyelországban 2,2, az USA-ban 2,6, Angliában 2,8, Belgiumban és Finnországban pedig 3.) Miért tűnik úgy, hogy nincs elég orvos? Az egyik ok az, hogy nem orvosból van hiány, hanem szakdolgozóból, tehát az ő munkájukat is az orvosoknak kell ellátniuk. Nem marad idejük gyógyítani. Az ápolónők, asszisztensek, műtősnők, műtősfiúk, adminisztrátorok hiánya komolyan veszélyezteti az orvosok munkáját.
Wendriner
2016. április 18. 15:42
Kisalföld. Ugorgyunk!
gudmen
2016. április 18. 13:38
2003-bannem elvonni kéne..hanem emelni a ráforditot még a GDP 5.7%-át költöttük az egészségügyre...most 4.7-et.....ez 20%-os elvonást jelent..egy olyan országban mindezt...ahol elsök vagyunk a daganatos ill a keringési betegségek okozta elhalálozásban...itt gyogyulnak fel a legrosszabb eséllyel a rákban szenvedök...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!