Orbán Incitatusa

2017. február 08. 07:47

Ha Caligula konzullá tehette kedvenc lovát, Incitatust, Orbán miért ne tehetné főkonzullá akár Csiszárt is?

2017. február 08. 07:47
Somfai Péter
Népszava

Szijjártó Péter – lehet, hogy csak szervilizmusból – azt nyilatkozta a minap, köszöni mindenkinek, aki Csiszár Jenő főkonzuli kinevezését bírálta, mert csak abban erősítették, hogy jól döntött. Miért ne lehetne az ex-showman diplomata, ha Amerika nagykövete is lehetett egy producerből? Ebből valami olyasmi következik, hogy a külügyminiszter szerint a diplomácia már nem szakma. Tudjuk, szentül hiszi, hogy a hagyományos diplomácia már a múlté, a nagykövet dolga olyan, mint a biztosítási ügynöké, üzleteket hozzon. Lehet, hogy Szijjártó nem tudja még, de a konzul munkaköre azért több ennél.

Persze, ha Caligula konzullá tehette kedvenc lovát, Incitatust, Orbán miért ne tehetné főkonzullá akár Csiszárt is?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2017. február 09. 11:44
Nézz már végig az országgyűlési képviselők során, látsz ott kiemelkedőt alkotót? Szorgalmas szolgálatot végeztek többen, erre pedig Csiszár is alkalmas!
Hurka
2017. február 08. 17:05
Lehet hogy Caligula lova jobb képviselő lenne, mint jó pár jelenlegi hazaáruló, -nem okozna kárt, csak zabot és szénát igényelne.
GV0917
2017. február 08. 16:42
Jó hogy mondod...Kedves fa-som, vagy mégis cserje -som?Mellékes. Somfa ,fa-som sicku jedno. Nézzünk már körül a külügy háza táján. Konzul lehet bár kiből, aki a mindenkori Kormányzat bizalmát bírja. Ha magyar állampolgár és büntetlen előéletű-ha pedig nem magyar állampolgár, attól még lehet tiszteletbeli konzul is. Mint megbízott, a magyar állampolgárok és az államközi, vagy akár magán kereskedelmi-ipari ügyekben mindenkor a magyar államot , annak tulajdonát és magát az állampolgárt is védi. Hogy aztán Csiszár a Jenő az nem kétséges.Ha csak kis csiszár, akkor csak tőrös-késes, ha közepes, akkor kardcsiszár, ha nagy csiszár, akkor pallosokat fabrikál. Egyébként a békében elhunyt szocializmusban elsősorban külkereskedőnek álcázott elvtársakat küldtek, melléjük akkreditáltak egy sport, vagy kultúrattasét -a COCOM lista milyensége folytán légierő, vagy páncélos ,és vagy tüzértisztet, persze tök civilként! Mint most! A norvég és a Soros megbízottak... Ja, volt egy olyan ország, ahová "kultúrattasénak "lefokozva küldték ki az elvtársa,a fiacskája és a sofőrje csajos balhéi miatt.XY, a Távolkeletről-
edvind johnsson
2017. február 08. 14:08
Caligula lova nem beszélt latinul.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!