Hogyan ne kérjünk pénzt a kerítésre?

2017. szeptember 08. 08:51

Fizessen az Európai Bizottság 440 millió eurót az anno senki által nem elvárt, kizárólag belpolitikai haszonszerzésre felhúzott objektumukért.

2017. szeptember 08. 08:51
Seres László
Seres László
HVG

„Fizessenek a gazdagok – hirdethette meg a magyar kormány is, amikor zseniális húzással úgy döntött: Európával fizetteti meg a 2015-ben 270 milliárd forintunkért felhúzott migránsszűrő határkerítést, pontosabban a felét, hiszen mégiscsak mi védtük meg (ismét!) Európát a menekültektől, ill. áttételesen saját magától, járuljon hát szépen hozzá.

A levél »az európai szolidaritásra« hivatkozik, ami esetünkben azt jelenti: fizessen az Európai Bizottság 440 millió eurót az anno senki által nem elvárt, kizárólag belpolitikai haszonszerzésre felhúzott objektumukért. Amely objektum ráadásul kiváltható lett volna egy európai együttműködésben gondolkodó, profin megerősített külső (schengeni) határvédelemmel, hiszen valóban, az illegálisokat ki kell szűrni – Európa ugyanezt mondja. Európa sose várta el, hogy a szocialista és a fideszes kormányok közös jóvoltából schengeni határaink kvázi nyílt átjáróházak legyenek. Sőt.

Európa azonban azt is mondta, hogy jogállami eljárások kellenek minden egyes menekült esetében, esélyek, tolmácsok, fellebbezési lehetőség, nem pedig szögesdrót, zaklatás, terroristává nyilvánítás, klímátlan konténer a 40 fokban (Süddeutsche Zeitung: Orbán eszközei »sajnos a brutálistól az embertelenig« terjednek). Az Európai Bizottság válaszlevelében arra is emlékeztet, hogy ők bizony eddig is adtak sok tízmillió eurót határvédelemre (kerítésre persze nem), és még adtak volna, ha azt Orbánék kérik; de nem kérték, mert épp a megoldással voltak elfoglalva a probléma helyett, de nem, ez csak vicc volt, valójában csak azért nem, mert akkor talán rájuk is vonatkozott volna a szolidaritás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bakafa
2017. szeptember 09. 13:43
Ezt a seres nevű balf@szt sem az eszéért szeretik. Hogy lehetne megvédeni a schengeni határt, ha nem kerítéssel és rendőri jelenléttel? Pont ugyanazokat a baromságokat szajkózod, mint Merkel meg Juncker, holvan az európai megoldás? Jönnek a menekültek ezrével, nem is fognak leállni, amíg Európa nem áll a sarkára. A kerítés bizonyított, ha lesz jobb - lebontjuk.
pepu
2017. szeptember 08. 23:06
HVGs köcsög 0-58-as eredménnyel. Mi a fa..sznak jársz ide, ha nincs egy elfogadható értelmes gondolatod?
Amondó
2017. szeptember 08. 16:48
Esztelen pénzkidobás a kerítés, sokkal takarékosabb lett volna kiadni a tűzparancsot. Bármennyire eltérő civilizációban nevelkedtek a beözönlő afroázsiaiak, ezt még ők is képesek volnának megérteni és elkotródnának innen. A "művelt nyugat" meg igy is, úgy is tajtékzik, oly mindegy mit csinálunk, vagy nem csinálunk.
noMores
2017. szeptember 08. 14:12
A diplomaciank csodje ez az egesz (is). Nem akartak ezek penzt, csak hogy ekezhessek az EU-t. Ja nem, csak Brusszelt. Egy varost, bazmeg...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!