A Merkel-korszak vége

2018. október 29. 19:51

Ez a turbulens időszak végre megismerteti a németeket azzal, hogy a politika lehet nehéz is.

2018. október 29. 19:51
Kerner Zsolt
Kerner Zsolt
24.hu

„Angela Merkel politikai nekrológját már sokszor megírták, de itt az első alkalom, amikor közölhetik is. Merkel 2005 óta Németország kancellárja, de a hesseni tartományi választáson aratott csúfos győzelem után bejelentette: távozik pártja, a kereszténydemokrata CDU elnöki posztjáról.

Hessen volt az utolsó német tartomány, ahol a szélsőjobboldali Alternatíva Németországért (AfD) nem volt még bent a parlamentben. Ennek most vége. (...)

Bármi is lesz Merkellel, az erősen kérdéses, hogy egy előre hozott választáson mennyire maradna meg a második világháború óta fennálló rendszer, amelyben a szocdemek és a kereszténydemokraták vezetik (hol egymást váltva, hol nagykoalícióban) Németországot. Mindenesetre ez a turbulens időszak végre megismerteti a németeket azzal, hogy a politika lehet nehéz is, és nem mindig tud egy teljes ország megegyezni arról, hogy merre akarjanak tovább menni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2018. október 30. 14:58
A Merkel-korszak vége" Totális tévedés. Merkel csak megszabadította magát a pártjától, hogy teljes mértékben Sorost szolgálhassa...
Korn
2018. október 30. 12:56
24.hu lapozzunk:D
catalina9
2018. október 30. 07:48
A Merkel-korszak vége" Wir schaffen das!
Mr.Falafel
2018. október 30. 06:54
A balliberálisok világa kétpólusú: vannak ők és a szélsőjobboldal, a nácifasiszták. Ezzel a retorikával leginkább saját magukat marginalizálják, vagyis pozicionálják szélre, a bal szélre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!