Ez az a politikai kultúraváltás, amiért dolgozunk

2020. február 27. 18:16

A szavazófülkén kívül és különböző színű pártkitűzőkön túl mi magyarok vagyunk.

2020. február 27. 18:16
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Facebook

„A Momentum Mozgalom Csongrád megyei képviselőjének, Körmendi Zoltán – Momentumnak mélyen elgondolkodtató beszámolója a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapjáról, ahol a fideszes érzelmű emberek nekimentek momentumosoknak egy nemzeti megemlékező eseményen:

»Ahogy arról tegnap is írtam, bár nem politikai rendezvénynek hirdették meg az eseményt, átütő volt a Fideszhez kötődő szervezetek jelenléte, párttagok széles skálájával.

Így meglehetősen kilógtunk a sorból, nem lepett meg, hogy mikor a koszorút elhelyeztük a Recskről származó kövekből állított emlékműre többen felszisszentek, és egy füttyszó is felénk repült. A rendezvény után több ember is értetlenkedett, hogy mit keresünk itt, miért mentünk el egyáltalán, és hogy merünk Momentum pártként ezen részt venni.

Nos, nagyon egyszerű válaszaim vannak:
1. Ez a megyei önkormányzat megemlékezése volt, én megyei képviselőként 6228 magyar választópolgárt igyekszek reprezentálni a közgyűlés mellett ilyen eseményeken is.
2. Ha a Fidesz és a KDNP nyugodalommal koszorúzhat, akkor a Momentum is, és különösen sajnálom, hogy más párt formalitásból se csatlakozott ma hozzánk.

A legerősebb és legkevésbé pártpolitikai érv azonban ennél is tisztább:

A szavazófülkén kívül és különböző színű pártkitűzőkön túl mi magyarok vagyunk. Ezt a nemzetet, annak összes tagjával majd fél évszázadnyi sötétség és elnyomás sújtotta, és a mai napból is világosan látszik, hogy mostanáig megnyomorítja. Az internálás, a gulág, a lehallgatás és az ellehetetlenítés nem válogatott liberális, konzervatív, keresztény, jobboldali vagy baloldali közt.

Sajnos, vagy nem sajnos az egyik különösen felháborodott csoporthoz nem álltam meg nem odamenni.
Elmondtam, hogy az én családomban volt, akit azért tettek tönkre, mert nem hajolt meg a párt követelésének, volt, akit hetekre elhurcoltak a szeretteitől, mert kuláknak kiáltották ki, és volt, akit életemben egyszer láttam, mert 56-ban disszidált. Elmondtam, hogy ezért is jöttem el, ugyanolyan jogon, mint itt bárki más. Megköszöntem, hogy együtt meg tudtunk emlékezni és tovább akartam állni.

Pár pillanat csend után már záporoztak is szitkok: »Ti a társadalom legalja vagytok!« »Forog a nagypapa a sírjában!« »És akkor? Hogy mertek idejönni?«

Őszintén gondolom, hogy legnagyobb nemzeti tragédiánk ez. Ez nem száz, vagy ötven éve történt. Ez most zajlik. Nyers gyűlölet, ellenszenv, ítélkezés. Nemzeti színű összetartásba csomagolt acsarkodás és széthúzás.

Ez áll útjában annak, hogy méltóképp elszámolhassunk a magyarságunkkal és emlékezhessünk a múltra. Ez áll útjában minden értelmes párbeszédnek. Ez áll útjában egy békésebb és boldogabb Magyarországnak. A legszomorúbb pedig az, hogy a politikai elit számos tagjának érdeke, sőt eszménye ezt gátat fenntartani.

Én ma nyugodt szívvel tudtam megemlékezni, és sajnálom, ha erre más önmaga miatt nem volt képes.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 185 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. március 02. 06:55
A szavazófülkén kívül és különböző színű pártkitűzőkön túl mi magyarok vagyunk." ja, hát "túl" mondjuk Brüsszelből, könnyű, minden libsi ezzel ámít, Fekete-GYőr elvtárs, de mi "innen" vagyunk magyarok.
catalina9
2020. február 29. 15:51
Fekete-Győr elvtárs hozza a Vörös Segélyt. Itt ugyanis arról van szó, hogy a példásan libsi Momentum újpesti polgármesterének a jobbikos alpolgármesterét migránsverésért elítélte a bíróság. Karácsony elvtárs rögtön elkezdett maszatolni, a Momentumos polgármester pedig üresjáratban hablatyolt. Most Fekete-Győr elvtárs magyarosodik, hogy ne kelljen élesen elítélnie az alpolgármestert, de az is lehet, hogy fel sem ismerik. Mostanában ez a divat az éleslátó libsiknél, ha saját portájukon kellene nézelődni... á lá Lackner.. ritka gennyes banda, élén Fekete-GYőr elvtárssal.
toef36
2020. február 28. 18:10
A bomlasztás nem kultúraváltás, hanem szubkultúra - üzenem a Momentumnak...Üres fejjel kultúrát váltani?
Dorset Naga
2020. február 28. 13:35
Nagyapád műbőrkalapjáról írjál inkább.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!