Az amerikai demokrácia végnapjai

2021. január 13. 07:39

Az alapító atyák értékeinek mindegyikét mellőzik a mai szélsőséges, erőszakos liberálisok.

2021. január 13. 07:39
Topolánszky Ádám
Magyar Nemzet

„Innen már nehéz felállni. A szívem és a lelkem vérzik. Az 1970-es években kerültem ki az Egyesült Államokba fiatal kamaszként, és reméltem álmaim kiteljesedését és valamilyen reményt a kommunista világ ellensúlyozására. Egy olyan országba érkeztem 1974-ben emigránsként (nem migránsként) rokonokhoz Connecticut államba, amely nagyban hasonlított az akkori Európához.

Negyvenhat év után most azonban nem az eredeti Amerikát, hanem egy globális habarékországot, morális káoszt és lecsúszott gazdasági teljesítményt látok magam mögött a horizontra visszatekintve, ahogy fokozatosan visszahúzódok a Balaton északi partjára. Amerika mára egy szétesett ország, amely egy hamis, imperialista-balliberális diktatúrának adott teret határain belül, amit már a Megváltó sem tud megújítani vagy megmenteni. A The End felirat a hollywoodi filmek végén, amit oly sokszor láttunk megjelenni a mozivásznon, ezúttal zord valóságba torkollik.

Ashli Elizabeth Babbitt a neve a mártírhalált halt patrióta hölgynek, akinek január 6-i meggyilkolása miatt mostantól hiteltelen minden amerikai demokráciát védő és magyarázó halandzsa. Ugyanis nincs már valódi amerikai demokrácia. És nincs remény sem. Most jön a bosszú, a munkahelyi kirúgások, mi több, a bebörtönzések sorozata. A demokrata vezetők bosszúért lihegnek. Nancy Pelosi másodszor is vádiratot nyújt be az elnök ellen: Donald Trumpot annyira gyűlölik, hogy még elnöksége utolsó napjaiban se kerülheti el az újabb vádeljárást a kongresszusban”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
01234567890
2021. január 13. 11:19
Ha valaki utána nézett volna!!!!!! Trump 74,22 millió, Biden 81,27 millió szavazat. 2016-ban Trump 62,98 millió, H. Clinton 65,84 millió szavazat.
civis72
2021. január 13. 10:26
megbukott a gyuribácsi félék társadalmi kísérlete
Világlátó
2021. január 13. 10:06
Észak-kóreai típusú diktatúrát épít Zuckerberg, meg a Twitteres milliárdos haverja. Persze a Gyurcsótány-féle "hazai" ballib. oldal ennek tapsikol ezerrel. Rákosi elvtárs dörcsölgeti a tenyerét, ezen a kommunista véleménydiktatúra szinten van ma az USA.
furunkulus13
2021. január 13. 09:40
Az USA-nak annyi! Szomália utolérésére még picit várni kell!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!