Amit Tóth Krisztina mond, annak a nőjogi része egyszerűen ostobaság

2021. február 25. 21:21

Akkor az volt, most meg más van, ezt egy gyerek is képes fölfogni.

2021. február 25. 21:21
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„Örök Jókai. Amit Tóth Krisztina mond, annak a nőjogi része egyszerűen ostobaság. Akkor az volt, most meg más van, ezt egy gyerek is képes fölfogni. Jókai nehezebb ügy. Felnőttirodalomnak készült, idővel ifjúsági irodalom lett belőle, de mára újra felnőttirodalom, értett fejjel lehet megtalálni benne a klasszikust. Ami pedig a kötelező irodalmat illeti, nyilván nem lehet örök időkre kimerevíteni egy száz évvel ezelőtti kánont (vagy bármikori kánont), viszont a nemzetet mégis jelentős részben a közös élmény teszi – hogy mi magyarok mindnyájan tudjuk, mi ég a napmelegtől, és hogy ki volt Baradlay Richárd meg Tímár Mihály”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cséfy
2021. február 26. 13:41
--
Kompenzátor
2021. február 26. 10:09
A "nőjog", a feminizmus mindigis ostobaság volt, úgyhogy Tóth Kriszta hülyeségei nem kivételek, pont beleillenek a sorba. A feminizmus mindig SZÁNDÉKOSAN megy el a lényeg mellett, direkt mellőzi a logikát és mérlegelést, csak kiragad felszínes részleteket témákból, amikre rá tudja nyomni a nőellenesség bélyegét. Így van ez a nem létező történelmi nőelnyomástól kezdve az üvegplafonon át a családon belüli erőszakig minden egyes témában, beteg kamuzás az egész úgy ahogy van.
august
2021. február 26. 07:32
Amit Tóth Krisztina mond, annak a nőjogi része egyszerűen ostobaság -------------- :)))) Ez már a cikk olvasásakor is nyilvánvalóvá vált, viszont szerintem az ilyen cikkek nem is ezért a célért íródnak. A cél az ellenzék számára egy új kommunikációs frontot nyit a kormányzat ellen vagyis a kultúrharc újabb fejezetét nyitja. A bizonyítékot mindenki megtalálja abban az ellenzéki médiatermékekben megjelenő írásokban, olyan tömegével mozdulnak rá erre az "ostobaságnak" a reakcióira, -ugyanis előre tudták, milyen reakciókat fog kiváltani.
kunfia
2021. február 26. 00:03
Szerintem meg Móricz,Rokonok művét kellene berakni kötelező olvasmánynak. Az van legközelebb a mai orbáni államszervezéshez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!