Számban egy íz…

2021. április 11. 14:29

Megnéztem Gulyás Márton Bige Lászlóval készített interjúját.

2021. április 11. 14:29
Brém-Nagy Ferenc
Magyar Hírlap

„Megnéztem Gulyás Márton Bige Lászlóval készített interjúját, és közben folyton eszembe jutott Cseh Tamás Keresztben jégeső című dalának egy részlete: »számban egy íz, valami íz, és nem múlik el« 

Az elhangzó mondatok között, ahogyan a falon a felszivárgó nedvesség, kiütközött a velünk élő posztkommunizmus, az a magatartásbéli és mentális tünetegyüttes, amely lábra kötött betonkockaként húzta le a magát görcsösen kínlódva a felszínen tartani igyekvő társadalmat az elmúlt évtizedekben.

Külön érdekes fénytörést adott a beszélgetésnek a baloldali aktivista kérdezőnek egy olyan nagytőkéssel történő találkozása, akitől most éppen a baloldali politika támogatása remélhető, illetve aki momentán szemben áll a szegényeket, árvákat, özvegyeket, mindenféle fűt, fát, virágot úgymond megnyomorító kormánnyal.

Megint megállítottam a lejátszót, és néztem a monitort. Dühített a gőg, és elkeserített a szűklátókörűség. Arra gondoltam, a trianoni tragédiát túlélte az ország, mert kiépült egy iskolahálózat, megmaradt a tudás és a műveltség tisztelete, amely átívelt és tartott a kommunizmus alatt is. Sokszor érezni, hogy lassan éppen ezt veszítjük el. Csodálkozhatunk-e rajta, ha a gazdagjaink útja Széchenyitől a Bigék felé tart? Mi várható egy olyan politikai képződménytől, amelyiknek utóbbiak jelentik a támogatást?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tacsi90
2021. április 11. 19:49
megélhetési propagandista filozofál...lölövel ti mikor csináltok egy ilyen interjút?
qwrtzq
2021. április 11. 15:17
rablóprivatizáció nélkül a bige a mai napig csak egy simlis kereskedő lenne
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. április 11. 15:01
Gulyás Márton a környezet produktuma. Értelmes gyerek, de hát ez a sorsa. Lehet idővel kikeveredik belőle, lehet egy életre beleragad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!