Provokáció

2021. július 14. 07:22

A bázisát homofóbokkal izmosító kormány fölfalta a szakmaiságot.

2021. július 14. 07:22
Ungár Tamás
Népszava

„Pécsett sokan nem tartják véletlennek, hogy a közelmúltban megvert az utcán két meleg orvost két homofób férfi, és azt sem, hogy egy baranyai rendőr a napokban »buzizott egy jót« a neten. Igaz, a családi napot rendező egyesületek egyikének érzékenyítő előadását már másfél éve is megzavarta három pécsi. Amúgy a program tizennyolc emberi jogi kérdéskörrel foglalkozik, és abból csak egy a nemi másság.

De tán nem is lett volna rossz, ha a családi napra is jönnek provokátorok, akikbe szorult némi érdeklődés. Ők esetleg megértették volna, hogy mennyi szenvedéssel jár titkolni, aztán bevallani a másságot, és hogy a »gyónás« mennyi gyötrelmet okoz a családtagoknak. Ráébredhettek volna arra, miért fontos az érzékenyítés egy olyan országban, ahol milliós tömegek, celebek és politikusok számára természetes, ha a stadionokban melegellenes jelszavakat skandálnak. És hogy az iskolákban beszélni tizenéves diákoknak a másság elfogadásáról nem jelenti azt, hogy a másságra akarják rábeszélni őket. És hogy aki erről ad elő, annak kell legyen némi biológiai, pszichológiai, jogi és szociológiai felkészültsége, ezért nem biztos, hogy a – gyakran aluliskolázott – szülők útmutatása elegendő. Hiszen bár a szülők tudnak számolni, eszünkbe sem jut, hogy rendszerszerűen ők tanítsák a gyerekeknek a matematikát.

A másság társadalmi elfogadása-elutasítása dolgában a bázisát homofóbokkal izmosító kormány fölfalta a szakmaiságot. Most öklendezve össze-visszabeszél. A baj már megúszhatatlan.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2021. július 14. 17:45
''az iskolákban beszélni tizenéves diákoknak a másság elfogadásáról'' Elég finom megfogalmazás ez arra, amikor óvodásoknak tartanak perverzképző bemutatót. Így néz ki a gyakorlatban: https://www.youtube.com/watch?v=P3y3ZIBN7fc
Tidal_wave
2021. július 14. 13:32
".. bázisát homofóbokkal izmosító kormány fölfalta a szakmaiságot". Megint erre a szakmaiságra való hivatkozás. Nem véletlenül mondta annak idején Csurka, hogy a szakértelemre való folytonos hivatkozás nem egyéb mint ócska bolsi trükk...
catalina9
2021. július 14. 13:07
ezt a fröccsöntött műanyagdumát...iszonyat!
22-es csapdája
2021. július 14. 12:13
"A bázisát homofóbokkal izmosító kormány fölfalta a szakmaiságot." Csúnya dolog egy az egyben, forrásmegjelölés nélkül, fizetés ellenében másolni a balliberális bullshitgenerátorból...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!