Te klímaadózz, mi fogyasztunk

2021. november 09. 20:33

„Kevesebb vizet, áramot, gázt kell használni” – hangzik bal felől a legújabb népnevelő szózat, özvegy Béla bácsi a faluvégen lesz szíves lejjebb tekerni a konvektort és jobban bebugyolálni köszvényes tagjait, ha nem bírja azt a kis hideget.

2021. november 09. 20:33
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu

„»Kevesebb vizet, áramot, gázt kell használni« – hangzik bal felől a legújabb népnevelő szózat, özvegy Béla bácsi a faluvégen lesz szíves lejjebb tekerni a konvektort és jobban bebugyolálni köszvényes tagjait, ha nem bírja azt a kis hideget. Ideje visszavenni a hedonizmusból arrafele, Borsodhottyoska-alsón is, hisz a huszonnegyedik órában vagyunk, annak is az utolsó perceiben: muszáj, hogy végre Zsóka néni is beleremegjen minden egyes kilowattórába, amelyet a szilvalekvárfőzéssel – mintegy szegként – Gaia földanya koporsójába ver.

Tessenek példát venni a világ vezetőiről: nincs az az áldozat, amit meg ne hoznának, ha klímát kell védeni. Ott van például Joe Biden. Élemedett kora ellenére fáradságot nem kímélve fogja a kilenctonnás elnöki Cadillacet, annak hasonmását és az elnöki helikoptert, feladatja őket poggyászként az őt kísérő repülőgépflottára és előreszállíttatja az éghajlatváltozási konferenciára, hogy odaérve beülhessen az egyik előmelegített dízellimuzinba (melynek átlagfogyasztása 29,4 l/100 km, de ki számolja), majd az elnöki helikopter és a húszautós díszkonvoj kíséretében elhajtasson egy Glasgow-tól 67 kilométerre lévő, golfpályás kastélyszállóba, és aztán onnan ingázzon ugyanezen díszkísérettel a klímakonferenciára.

Ahol felhívja a világ figyelmét: »Egyikünk sem lesz képes megúszni a legrosszabbat, ha nem tudjuk megragadni ezt az alkalmat« – majd rövid bóbiskolással rápihen az esti hazaingázásra és a négycsillagos golfszálló kényelmetlenségeire.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Daily
2021. november 11. 08:20
Aki globalizmust akar irányítani hogyan adja elő annak a 2-3-5 miliárd embernek, hogy ő nem élhet olyan jó életszínvonalon mint az az 1 milliárd? Egyszerűbb és olcsóbb ha az 1 milliárd fogyasztását fogja vissza.
palicsi
2021. november 10. 12:20
A ballibeknek igazuk van! Nem kell rezsicsökkentés (nekik)! Ne legyenek a választások titkosak! Aki a Márky Zaj-ra szavaz, fizessen világpiaci árakat a gázért és a villanyáramért. Elvégre ez a bajuk a kormánnyal. Mármint, hogy túl jó ez nekik!
j.lukacs
2021. november 10. 08:20
nagyon pontos! képmutató gazemberek, márki-zay a prototípus
Búvár Kund
2021. november 10. 07:37
A kibaszott zöld politikusok meg egyszer megvillantják magukat nagy csinnadratta közepette egy fotó erejéig biciklin munkába menet, vonattal munkábamenet.. Az ország gelgöje még mindig nem teker többet egy saroknál, gyurcsánynéval sem egy vasútállomáson találkozott GG, ahogy a mi "édes Katinkánk" sem egy vonatfülklben írta meg posztját, hogy őneki mennyi dolga lesz aznap brüsszelben...Ült azóta a vonatos kép óta egyáltalán vonaton? Vagy netán azelőtt! Vagy az volt az első az életében?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!