Nekünk van egy jobb történetünk

2022. október 13. 15:58

...Budapesten ennek a történetnek a jegyében rendezzük be az életünket

2022. október 13. 15:58
null
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Fűre lépni szabad!

A hatalom emberei helyett az emberek hatalma!

Talán ez az a két mondat, amit a legtöbbször mondtam el három évvel ezelőtt, a főpolgármesteri kampányban. És bár azóta sok víz lefolyt a Dunán, ennek a két mondatnak az üzenetéhez ragaszkodunk minden erőnkkel azóta is. Hogy Budapest legyen zöld és legyen szabad. És hogy nekünk, akik hiszünk a demokráciában, a szolidaritásban, az emberségben, az igazságosságban, nekünk van egy jobb történetünk, és Budapesten ennek a történetnek a jegyében rendezzük be az életünket.

Három évvel ezelőtt, amikor megtisztelő felhatalmazást kaptam ennek a csodálatos városnak a vezetésére, volt pár dolog, amire nem számíthattam. Az ugyan sejthető volt, hogy a kormány politikai kihívásnak tekinti az ellenzéki polgármester-jelöltek győzelmét országszerte, de hogy a miniszterelnök adott szavát megszegve Budapesttől ötször annyi adót von el, mint ez előző városvezetés idején, nos, ez nagymértékben szűkíti a város mozgásterét. De még ennél is nagyobb kihívás a permanens válságkezelés, amire a város kényszerült: a járvánnyal való küzdelem után most a megélhetési válság, az energiaválság és a klímaválság egymásra épülő hatásaival kell szembenéznünk. Éppen ezért most még nagyobb szükségünk van arra, hogy ragaszkodjunk az elveinkhez és az értékeinkhez, legelőször is az emberséghez és a szolidaritáshoz.”

Kép forrása: Karácsony Gergely Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ivanoohe
2022. október 14. 12:29
Kamugeri Bujj vissza anyádba !!!
Sulammit
2022. október 14. 10:19
Amíg azzal a 40 valahány "tanácsadóddal" vagy szolidáris, ne rinyálj, hogy semmire sincs pénzed. Kifolyik a kezedből a pénz! Alkalmatlan vagy bármilyen vezetőnek. Nem csak autóvezetésből buktál meg többször, hanem kerületvezetésből és Budapest városvezetéséből is.
Ragtime
2022. október 14. 07:25
Egy kicsit átszerkesztve, így hangzik: "Három évvel ezelőtt, amikor megtisztelő felhatalmazást kaptam ennek a csodálatos ORSZÁGNAK a vezetésére, volt pár dolog, amire nem számíthattam. Az ugyan sejthető volt, BRÜSSZEL politikai kihívásnak tekinti a NEKI NEM TETSZŐ-jelöltek győzelmét EURÓPA szerte, de hogy az EU adott szavát megszegve Budapesttől ötször annyi TÁMOGATÁST von el, mint a NEKIK TETSZŐ KORMÁNOK esetén, nos, ez nagymértékben szűkíti a KORMÁNY mozgásterét. De még ennél is nagyobb kihívás a permanens válságkezelés, amire a KORMÁNY kényszerült: a járvánnyal való küzdelem után most a megélhetési válság, az energiaválság és a klímaválság egymásra épülő hatásaival kell szembenéznünk. Éppen ezért most még nagyobb szükségünk van arra, hogy ragaszkodjunk az elveinkhez és az értékeinkhez, legelőször is az emberséghez és a szolidaritáshoz.” Ugye, ugye...!
Tuco
2022. október 14. 06:58
Dolgozzál már, posztolgatások helyett te hazug semmirekellő, demagóg tökfej!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!