Űrodüsszeia 50

2018. április 02. 17:53

Ötven éve mutatták be Stanley Kubrick klasszikusát, a 2001 Űrodüsszeiát. Ön szerint miről szólt a film?

2018. április 02. 17:53

Ötven éve, 1968. április 2-án mutatták be a 2001: Űrodüsszeiát. Stanley Kubrick klasszikus sci-fije máig megosztja a közönséget. Ön szerint mi volt a film mondanivalója?

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szandi-mandi
2018. április 04. 16:50
Nem ide iilik, de talán mégis: A Szindbád film is nagyon megosztó, valaki magasztalja, valaki történet nélküli érzelem-filmnek (unalmasnak) tekinti. Másként, de hasonlónak érzem a Kubrick filmet is. A témája szerintem az ősi kivűlálló megismerhetetlenség, az örök megfejthetetlenség, amivel együtt kell élnünk. Meg akarjuk ismerni a titkát, de az lehetetlen. (Ez az élet értelmét fejezi ki nekem.) Meg arról is szól, hogy a majmok és a fejlett ember között bizonyos ösztöni szinten semmi különbség nincsen, ugyanazzal a problémával állunk szemben. A film vége az idő relativitása, az örök élet és a magány, az ember magárahagyatottsága jelképe. Gondolom nem sokat segítettem ezzel a film értelmezéséhez.Ha jobban le tudtám írni, akkor Kubrick volnék. A film főleg érzelmi síkon közelít a tudatalattihoz, vagy éppen az emberiség közös "tudatfelettiségéhez" (közös tudásához). Racionálisan hülyeség, mégis sokak számára valami különlegesség.
potyka
2018. április 03. 08:27
Arról, hogy a mozikban fél óra múlva a felé néző otthagyta a francba....
Bell & Sebastian
2018. április 03. 00:00
Szerintem egy vájdling katyvasz, mint amikor beültetik a nácit az Eurovíziós Dalfesztiválra, olyan volt megnézni. Hülyére vettek mindenkit. Ennek ellenére mindenki azt ecseteli, úgy nézte, mint migráns az Istenek alkonyát. Lószart tetszenek csipegetni.
annamanna
2018. április 02. 22:51
Farkas Bertalan véleménye a filmről https://www.youtube.com/watch?v=YpLt63ic2dE (Nem néztem meg, de hátha valakit érdekel, mit gondol).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!