Átadták a Kossuth-díjakat

2011. március 14. 17:18

Többek között Nemeskürty István és a Ghymes-együttes alapító tagjai vehették át az elismerést.

2011. március 14. 17:18

Minden létrehozott érték sok tízezres értéktelenség ellen vív győzedelmes csatát és a szelíd szó, a kritikai szemlélet, az alázat a munkában, a kérlelhetetlenség a minőségben csak látszólag folytat egyenlőtlen küzdelmet az igénytelenséggel, a viszonylagossággal, a kevesebbel való beéréssel - mondta Schmitt Pál hétfőn a Parlamentben, a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Köztársasági Érdemrend kitüntetéseinek átadásán.

Kossuth Nagydíjat kapott Nemeskürty István történész, Kossuth-díjat pedig Berecz András népdalénekes, Blaskó Péter színművész, Czakó Gábor író, Földes László 'Hobo' előadóművész, Kristóf Ágota író, Kubik Anna színművész, Makkai Ádám író, Medveczky Ádám költő, Orosz István grafikus, Reigl Judit festőművész, Rófusz Ferenc rajzfilmrendező, Sándor György előadóművész, Szabados György zeneszerző és Vidnyánszky Attila rendező vehetett át. Emellett megosztott Kossuth-díjat kapott Szarka Tamás és Szarka Gyula, a Ghymes együttes két alapító tagja.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2011. március 15. 16:10
És a gerinces Blaskó elvtárs most az orbános kezével eszik otthon???? Fúj!!!!!
jan
2011. március 15. 11:54
Czakónak és Kunnak Kossuth, ill. Széchenyi-díjat adni hatalmas aránytévesztés. Czakó egy klasszikus philosophe manqué: nagyon próbál valami nagyon eredetit és nagyon mélyet mondani, de nagyon nem megy neki. Kun alighanem egy jó történész és jó előadó, ezért azonban még nem jár Széchenyi-díj: több száz jó kutató és előadó van az országban. Széchenyi-díjhoz nemzetközi szintű eredmények, iskolateremtő-tudományszervező tevékenység, ilyesmi kellene. Tudtommal Kunnak nincs ilyen eredménye, hatása.
Diemond
2011. március 15. 09:39
Szerintem alapvetően mindig azok kapják meg a díjat, akik tényleg megérdemlik. A baj azzal van, hogy kormányonként változik, melyik körből díjazzák az érdemeseket. Maga a ceremónia és a jelölés is olyan, hogy egyfajta kegynek számít (tűnik) a díj, talán ezen lehetne változtatni. Pl. a miniszterelnököt le lehetne cserélni az MTA elnökére stb.
honphibu
2011. március 15. 09:01
Annak, hogy Kun Béla unokája végre Kossuth-díjat kapott, szerintem még Biszku Béla is örül!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!