MSZP: Az Orbán-kormány minden támogatást elvesz a fiataloktól

2018. augusztus 16. 17:59

A problémák tagadása helyett most már érdemi lépéseket is hozhatna az EMMI – írja a kivándorlás kapcsán csütörtöki közleményében az MSZP.

2018. augusztus 16. 17:59

Az EMMI szerint a fiataloknak nincs semmi problémájuk, 250 ezren mégis csomagolnak – hívja fel rá a figyelmet az MSZP csütörtöki közleményében. Hozzáteszik: az EMMI-nek két napjába telt, míg sikerült hatalmas csúsztatásokkal értékelnie a Magyar Ifjúság Kutatás 2016 eredményeit.

A minisztérium „győzelmi jelentése” szerint a korábbi felmérésekhez képest javultak az eredmények, ezzel szemben a valóság az, hogy a már kivándorolt 600 ezer magyar után további 250 ezren készülnek az indulásra – írják.

Az EMMI úgy gondolja, hogy minden támogatást megadnak a fiataloknak, a valóság azonban az, hogy az Orbán-kormány minden támogatást elvesz tőlük – állítják. Véleményük szerint a családi pótlékot továbbra sem emelik, a cafeteriával elveszik a pályakezdők járulékkedvezményét, a fiatalok lakhatási támogatását és a diákhitel törlesztésre járó kedvezményt is. Ezeknek a munkavállaló ellenes lépéseknek az az eredménye, hogy már minden hatodik magyar gyermek külföldön születik.

A Fidesz büszkén állítja, hogy támogatja az otthonteremtést is, de a számok szerint nincs semmire büszkének lennie, hiszen a fiatal párok 83%-ának esélye sincs saját lakásba költöznie, önálló életet kezdenie, ha szerintük ez siker, akkor mi számít kudarcnak?  – teszik fel a kérdést. Zárásul kijelentik: ahelyett, hogy továbbra is letagadják és álproblémának tekintik a valóságot, inkább hozzanak érdemi lépéseket a kivándorlási válság kezelése érdekében.

(MTI-OS)

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kala pál
2018. augusztus 17. 13:38
Előd pártotok '56 után gyilkolta a neki nem tetsző fiatalokat! Szereljetek visszapillantó tükröt, tudjátok honnan indultatok!
Kala pál
2018. augusztus 17. 13:20
Előd pártotok '56 után gyilkolta a neki nem tetsző fiatalokat! Szereljetek visszapillantó tükröt, tudjátok honnan indultatok!
nemecsekerno_007
2018. augusztus 17. 12:45
Az MSZP még létezik? Vagy megint kivettek egy betűt a nevükből? MSZ v. MP... :)
Æðelflæd
2018. augusztus 17. 09:34
Ezt az állandó "szegény fiataloknak esélyük sincs elkezdeni az életüket" dumát nehezen tudom összeegyeztetni azzal, hogy azok a szegény fiatalok, akiket a Bokros-csomag idején a szüleik csak családi hitelből bírtak pelenkázni, most rendre páros héten fesztiválokról, páratlan héten tengerpartokról posztolnak IPhone-jukkal az Instagramon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!