Az ellenzék megszüntetné a TEK-et

2022. február 22. 17:49

A baloldal szerint a TEK utódszervezetének nem kellene terrorfelderítési vagy bűnügyi munkát végezni.

2022. február 22. 17:49
null

A Terrorelhárítási Központ (TEK) nem maradhat meg a jelenlegi formájában, szervezeti egységként vissza kell integrálni az Országos Rendőr-főkapitányságba (ORFK) – ismertette az ellenzéki pártok kormányváltás utáni elképzelését Siófok polgármestere.

Lengyel Róbert, az ellenzék rendészetért és katasztrófavédelemért felelős szakpolitikai kabinetvezetője egy keddi, online sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a terrorelhárító szervezetnek alapvetően az elfogás, a felszámolás és a személyvédelem kell, hogy legyen a feladata. A volt siófoki rendőrkapitány a javaslatot ismertetve közölte, hogy budapesti székhellyel hoznának létre egy központi egységet, ezen kívül

megtartanák a paksi atomerőmű fizikai védelmében komoly szerepet vállaló TEK főosztályt, de a többi regionális szervezetet megszüntetnék.

Ehelyett minden megyei rendőrkapitányságon belül bevetési alegységeket állítanának fel. A TEK utódszervezetének nem kellene terrorfelderítési vagy bűnügyi munkát végezni, ezeket a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) látná el. Lengyel Róbert úgy fogalmazott, hogy vissza kívánják állítani a vidéki, körzeti megbízotti szolgálatot. Hozzátette, hogy ennek a szolgálati ágnak a jelentősége az elmúlt években folyamatosan csökkent, és mindenképpen elveszítette azt az előnyét, hogy a körzeti megbízottak a településeken éltek és napi kapcsolatban voltak az emberekkel.    

(MTI)

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2022. február 23. 09:16
HAJMERESZTŐ, amit ezek akarnak: MAGYARORSZÁG TÖKÉLETES ÉS MARADÉKTALAN KISZOLGÁLÁSA A HÁLÓZATNAK!!! Mocskos nemzetáruló banda!!!! Megmondtam, hogy az első dolguk a magyar államkincstár, a vagyonkezelő, a nemzeti bank kirámolása és most kiderül, hogy minden nemzetbiztonsági építményt, védelmet megszüntetnének, nemcsak a nemzetet védő szociális intézkedéseket, hanem a nemzetbiztonságot is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ÁRULÓ MZP! ÁRULÓ GYURCSÁNY! ÁRULÓ BAJNAI! ÁRULÓ SZIVÁRVÁNYOSOK! ÁRULÓ KOMMUNISTÁK! ÁRULÓ FASISZTÁK!!!!!!!!!!!!!!!!! Szélesre tárni a kaput és beengedni az shortoló, a hitelbankos, a háborúzó bandát! SOHA TÖBBÉ BALOLDAL! #stb
briganti
2022. február 23. 09:04
Gratulálok! Ez közvetett hazaárulásként is lehet értelmezni.
Tiszafa
2022. február 23. 08:07
"Az ellenzék megszüntetné a TEK-et" Pedig a TEK-nek kellene megszüntetni az ellenzéket, mert mindannyian hazaárulók, akik e népnek belső ellenségei, tehát likvidálandóak!
Jason Bourne
2022. február 23. 07:25
Naná, hiszen az ország egyik legütőképesebb fegyveres alakulata. Ezek a faszok az új tankokat meg a helikoptereket is elajándékoznák. Méltó utódai nagy példaképüknek, a vörös grófnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!