Azahriah sem csak a tehetsége miatt volt hivatalos David Pressman vacsoraasztalához, még ha ő erről nem is tudott

2024. március 08. 19:49

Ismét influenszereket, zenészeket és más, a fiatalok körében népszerű közéleti személyeket hívott meg magához David Pressman. Az amerikai nagykövet rendszeresen szervez az Amerikai Nagykövetségen találkozót azokkal a hírességekkel, akik vagy nyíltan támadják a kormányt, vagy politikai nézeteiket nem osztják meg a nyilvánossággal.

2024. március 08. 19:49

Nyitókép: Facebook

Az Egyesült Államok magyarországi nagykövete ismét vendégül látott a közelmúltban több magyar zenészt, sportolót, művészt, valamint influenszert – számolt be róla csütörtökön Amerika budapesti nagykövetsége. Facebook-bejegyzésükben ezt írták: „Magyarország következő nemzedékének sok mondanivalója van az országukról, a világukról és a jövőjükről. Fontos, hogy hallgassunk rájuk.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nem ez az első alkalom, hogy David Pressman nagykövet olyan magyar közéleti szereplőket látott vendégül, akik népszerűek a fiatalok körében és/vagy nyíltan támadják Orbán Viktor miniszterelnököt, a jobboldali kormányt, vagy nem nyilvánvaló politikai nézetük.

Nem véletlen ez a szívélyes vendégszeretet az amerikai nagykövettől: a napokban az Amerikai Médiakutató Központ alelnöke Budapesti látogatásán arról beszélt, „az autoriter szocialista modellt támogatja világszerte a Biden-kormányzat. Ezeket a radikális értékeket próbálja terjeszteni az NGO-kon, illetve nemzetek fölött álló szervezeteken, például az Európai Unión keresztül. 

Bidenéket a fiatal radikálisok kontrollálják, 24-25 évesek, akiknek idealista nézeteik vannak a radikalizmusról, a radikalizált egyetemekről, és most ott van az erő mögöttük, az amerikai dollár, és ezt a fajta szörnyű politikát követik”

A baloldal világszerte megpróbálja a kormányrudat magához ragadni, a média irányítását, az egyetemek irányítását, a szórakoztatás fölötti ellenőrzést – fogalmazott Dan Schneider.

Ezt is ajánljuk a témában

Mutatjuk, kiket látott vendégül eddig David Pressman

Az amerikai nagykövet 2022-es hivatalba lépését követően elsőként az Országos Bírói Tanács (OBT) két bíráját látta vendégül, amiből hatalmas botrány lett, természetesen napirendre került a bírói függetlenség kérdése, de a találkozó egyben egy világos, első üzenettel is felért. A két bíró a találkozó után lemondott, a beszélgetés részleteire nem derült fény. Egy évvel később, tavaly ősszel Pressman ismét találkozott az OBT vezetőivel.

Ezt is ajánljuk a témában

Szintén botrányt keltett 2023. áprilisában a legnagyobb zsidó ünnep, a pészah alkalmából az amerikai nagykövetségen rendezett széderest. David Pressman az LMBTQ+-partyra hajazó vacsorára egyebek mellett megívta Nagy Ervin színészt, aki az elmúlt időszakban gyakorlatilag minden lehetséges fórumon támadta a kormányt és Orbán Viktort.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Szilvay Gergely

Mandiner

Idézőjel

A Pressman-féle széder-est az LMBTQ-mozgalom törekvéseinek és az általános elnyomás elleni küzdelemnek a jelképe lett, azaz lenyúlták a zsidóságtól a legnagyobb ünnepét.

Az eseményen részt vett Gyöngyösi Márton Jobbik-elnök is, aki korábban számos antiszemita kijelentéseket tett. A bíráló reakciók a zsidóság részéről sem maradtak el

Ezt is ajánljuk a témában

A zugligeti rezidencián az elmúlt egy évben a hazai könnyűzene szereplői is feltűntek. A nagykövet erről akkor úgy nyilatkozott: 

Micsoda megtiszteltetés, hogy egy izgalmas vacsorabeszélgetés házigazdája lehettem Azahriahval, a Blahalouisianaval, az Ivan & The Parazollal és a Margaret Islanddel, akik egytől egyig Magyarország legnépszerűbb és legtehetségesebb szabályszegői közé tartoznak.

A nyíltan kormányellenes Carson Coma is járt már a nagykövetségen. Sőt, ők adtak koncertet tavaly nyáron a Pride alkalmából szervezett zugligeti kerti partyn. David Pressman erre a léggömbös, ugrálóváras, pattogatott kukoricás LMBTQ+ afterpartyra is azokat a politikai és közéleti szereplőket hívta meg, akik nincsenek jó viszonyban a magyar kormánnyal, vagy nem politizálnak.

Ezt is ajánljuk a témában

A Pride-afteren részt vett a baloldali politikusok mellett Steiner Kristóf, Lakatos Márk és az a Pottyondy Edina is, aki a kegyelmi-ügy kirobbanása után több tízezres influenszer-tüntetést szervezett a Hősök terére, ám állítása szerint nem azzal a céllal, hogy a kormányt megbuktassák.

Ezt is ajánljuk a témában

A buliról nem hiányoztak a baloldali, Washington támogatását közvetlenül is élvező portálok újságírói sem, a közvélemény a 444.hu beszámolójából értesülhetett a nagykövetségen szervezett rendezvény hangulatáról. Az amerikai nagykövet és a baloldali sajtó szoros viszonyát mutatja az is, hogy nemrég az RTL Klub két műsorvezetője is a nagykövetségen vendégeskedett, de a régóta Soros támogatását élvező K-Monitor alapítója is részt vett Pressman által szervezett találkozón.

A kormányellenesség mellett az is közös a vendégekben, hogy a találkozóról és a nagykövettel folytatott beszélgetésekről soha nem árultak el semmilyen részletet sem.

David Pressman vendéglistáján eddig kizárólag baloldali, vagy nem nyíltan kormánypárti influenszerek, sztárok, vállalkozók, sportolók és újságírók szerepeltek. A nyíltan jobboldali hírességek, politikusok vagy újságírók eddig még sosem kaptak vacsorameghívást Pressman nagykövettől, aki egyébként leginkább csak a baloldalhoz köthető eseményeken vett részt, például a Pride-on.

Ezt is ajánljuk a témában

David Pressman Budapestre érkezése óta jó kapcsolatot ápol a baloldali politikusokkal, emellett szinte minden lehetőséget megragad, hogy támadja a magyar kormányt. Állítása szerint az ő feladata az amerikai-magyar kapcsolatok javítása, ám tevékenysége inkább ellentéteket szül, miközben Magyarország és az Egyesült Államok szövetséges országok.

Kötter Tamás Pressman tevékenységével kapcsolatban arra emlékeztetett: „A woke elsődleges célpontjai a fiatal generációk; a tapasztalat nélküli, kialakulatlan személyiségek, akiket könnyű táncba vinni. Ehhez aktorok vagy ahogy Lenin mondta a párt transzmissziós szíjaira van szükség, akik az ideológiát lecsepegtetik a kultúrán keresztül a néphez.”

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kötter Tamás

Facebook

Idézőjel

A magát nagykövetnek álcázó politikai aktivista netán „elosztópontokat” keres.

 

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:24
🍓 ️ ­A­ ­­d­­­ö­­g­­­ö­­s­ ­­­l­­­á­­n­y­o­k­ ­­­v­­á­­­r­­n­a­k­­ ­r­­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
nevemsenki-12
2024. március 09. 17:31
Ákost meg Curtist mikor hívja meg a présember?
tibeti
2024. március 09. 16:46
kormánybuktatás minden eszközzel...
fater0921
2024. március 09. 13:39
Mosléktalálkozó!!!!!!!Megspékelve buzikkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!