Öncenzúrázta magát a Rolling Stones

2021. október 13. 09:02

Rasszizmus, szexizmus: levette a repertoárjáról a Brown Sugart a veterán brit banda.

2021. október 13. 09:02
null

Levette a repertoárjából a Rolling Stones a Brown Sugar című klasszikusukat. Mick Jagger és Keith Richards kijelentették, nem játsszák az új turnén a több mint ötvenéves slágerüket, ami az amerikai Mély Dél miliőjét megidézve rabszolgákról, fiatal fekete lányokról és szexuális erőszakról szól – a kritikusok és most már maguk az előadók szerint is, írja a Daily Mail.

Keith Richards kifejtette, van egy kényelmetlen érzet a dalszöveggel kapcsolatban, ami mindig is egy groteszk történet volt a rabszolgaságról és a nemi erőszakról. „Nem értik meg, hogy ez a dal a rabszolgaság szörnyűségéről szól? Most megpróbálják elásni. És jelenleg nem akarok konfliktusba kerülni ezzel a szarral” – fogalmazott a 77 éves gitárhős,

aki reméli, hogy valamikor később majd újra „feltámaszthatják” a dalt.

Mick Jagger már egy 1995-ös interjúban is beszélt arról: „Nem írnék már ma egy ilyen dalt (...) Isten tudja, mit akartam ezzel a számmal... minden csúnya dolog egy menetben...”. Hozzátette: „Cenzúráznám magamat. Arra gondolnék, Istenem, ezt nem tehetem. Le kell állnom. Nem írhatok ilyen durván.”

Egy friss interjúban Charlie Watts dobos pár héttel ezelőtti haláláról és a Rolling Stones folytatásáról is kérdezték a tagokat. Ron Wood gitáros elmondta, ő találkozott Wattsszal utoljára, a kórházban, lóversenyt néztek a tévében és szerinte Watts elég fáradtnak tűnt már. Jagger arról beszélt: Watts nem emailezett és facetime-ozott, így telefonon beszélgettek a fociról.

Jagger a Stones jövőjéről azt mondta:

„Nem igazán” tervezik a visszavonulást.

„Egyik banda sem marad ugyanaz, ha valakit elveszítenek. De a Stones egy ellenálló zenekar. Sokszor voltunk magasban és a mélyben az évek során, és a tagság is változott, mint sok más zenekarban. Ha egy zenekarban vagy ilyen hosszú ideig, nem valószínű, hogy nem lesznek változások. Persze ez a mostani a legnagyobb, ami valaha történt velünk. De azt éreztük – Charlie is azt érezte –, hogy meg kell csinálnunk ezt a turnét. Már így is elhalasztottuk egy évvel, és Charlie azt mondta nekem: Mennetek kell, a teljes csapat munka nélkül volt, és nem teheted újra munkanélkülivé őket” – részletezte Jagger.

Hozzátette: „Úgy gondolom, az volt a helyes döntés, hogy folytatjuk. A banda még most is jól hangzik a színpadon, és mindenki nagyon jól reagált a nagy show-kra, amit most eddig csináltunk. Felmutatják a táblákat, hogy hiányzik nekik Charlie, és nekem is hiányzik ő.”

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Flagellator1974
2021. november 03. 09:54
Rolling Pina.
pintyőke
2021. október 14. 10:47
Ez az "öncenzúrázta magát" olyan mint a "megöngyilkolta magát"...
kulalak
2021. október 13. 19:59
Start me up marad, ugye?:)
zakar zoltán béla
2021. október 13. 17:40
Jimi -Janis-Jim...köp rátok?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!