Történelmi pillanat: Izrael először küldött delegációt az iszlám országba, amely még a létezését sem ismeri el

2023. szeptember 10. 22:02

Az utóbbi időben voltak jelei az enyhülésnek.

2023. szeptember 10. 22:02
null

Első alkalommal tett hivatalos látogatást izraeli delegáció Szaúd-Arábiában – erősítette meg egy izraeli tisztségviselő az erről szóló sajtójelentéseket vasárnap. Az út apropóját az UNESCO világörökségi bizottságának ülése szolgáltatta a szunnita királyság fővárosában, Rijádban. A küldöttséggel tartottak izraeli diplomaták mellett az oktatási minisztérium képviselői, valamint az izraeli régészeti hivatal vezetője is jelen volt. Korábban az i24news televízió jelentett arról, hogy a zsidó állam az ülésen tiltakozni kíván az ellen, hogy 

 

Jerikó városát palesztin világörökségi helyszínként felvegyék a szervezet lajstromára. 

 

Izrael ugyan 2019 óta nem tagja az UNESCO-nak, mivel részrehajlónak tartja a szervezetet a zsidó állammal szemben, az i24news televízió szerint azonban megfigyelőként vesz részt a tanácskozáson.  Szaúd-Arábia nem ismeri el Izraelt, és nem csatlakozott a 2020-as Ábrahám-egyezményekhez, amelyek keretében Izrael több arab országgal normalizálta kapcsolatait. Ugyanakkor az utóbbi időben voltak a két ország lehetséges közeledésére utaló értesülések.

(MTI)

Nyitókép: Ohad Zwigenberg / POOL / AFP

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2023. szeptember 10. 22:34
"A zsidó állam az ülésen tiltakozni kíván az ellen, hogy Jerikó városát palesztin világörökségi helyszínként felvegyék a szervezet lajstromára." Más örülne , ők miért nem?
Kozmosz
2023. szeptember 10. 22:21
Milyen enyhülésnek? Ürüljenek, hogy beengedték őket.
need-info
2023. szeptember 10. 22:17
Kétlem, hogy valaha lesz béke a két ország között.
Akitlosz
2023. szeptember 10. 22:09
Két külön dolog egy nemzetközi konferencia és a kétoldalú kapcsolatok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!