Beismerést tett az ukrán titkosszolgálat: politikai merényletet hajtottak végre

2023. október 28. 19:15

Sajtóhírek szerint Carjovot „törvényes célpontként” tartja számon az ukrán titkosszolgálat, és régóta szerepel az „árulók listáján, akiknek felelniük kell bűneikért”.

2023. október 28. 19:15

„Lelőtték a politikust, aki Ukrajnát vezethette volna” – írta meg pénteki cikkében a Magyar Nemzet. Mint a portál tájékoztatott: „Oleg Carjov, akit sajtóinformációk szerint az ukrajnai háború megnyerése után az orosz vezetés az ukrán kormány vezetésére szánt, az intenzív osztályon fekszik a kórházban, miután éjfél tájékában kétszer lőtték meg krími otthonában”.

„Oleg állapota nagyon súlyos. Jelenleg az intenzív osztályon van” – idézte a lap Vlagyimir Rogov, dél-ukrajnai orosz tisztviselő Telegramon közzétett írását.

Mint a Magyar Nemzet hozzátette: 2022-ben „sajtóinformációkra hivatkozva a Reuters arról számolt be, hogy Oroszország egy bábkormány vezetésére készítette fel Oleg Carjovot.”

Beismerést tett az ukrán titkosszolgálat

„Az ukrán titkosszolgálat elismerte az ukrán politikus és disszidáló Oleg Carjov elleni merényletet” – szúrta ki szombaton a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) a Kyiv Post című ukrán újság hasábjain. Az ukrán lap titkosszolgálati forrásokra hivatkozva közölte:

egy jelentés szerint Carjov »törvényes célpont«, és régóta szerepel »az árulók listáján, akiknek felelniük kell bűneikért«.”

Carjov sok vért veszített, de túlélhette a támadást

Mint a FAZ tájékoztat: „családja szerint éjfél körül kétszer is rálőttek” Carjovra, aki „egy Telegram-üzenet szerint nem reagált, és sok vért veszített”.

***

Nyitóképen: Oleg Carjov ukrán parlamenti képviselő, a szeparatista Dél-Kelet Mozgalom vezetője sajtótájékoztatót tart a kelet-ukrajnai Donyeckben 2014. június 12-én. Fotó: MTI/EPA/Photomig

 

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kőbaltás
2023. október 29. 08:14
Amit az USA Ukrajnában művel az komplett háborús bűntett. Persze nagy kérdés,mikor fog ezért bűnhődni ?
DE JÓ
2023. október 28. 22:33
Hogy is mondta Ursula? "Ukrajna a jogállamiság tekintetében megfelel az európai normáknak és teljesíti a felvételi követelményeket." Egy szarzsáknak több becsülete van, mint ennek a nőnek. Vajon lesz olyan tökös újságíró, aki szembesíti ezt politikai prostit ezzel az üggyel és saját magával?
Nehidd El
2023. október 28. 22:32
"FeketeFehér 2023. október 28. 21:19 Mondjuk az oroszok sosem titkolták nagyon, hogy ukrajnában egy orosz bábkormányt látnának szivesen." Az amcsik nemcsak hogy nem titkolták, hanem meg is csinálták.
connorj
2023. október 28. 22:14
...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!