Még több sörfajta a Budavári Sörfesztiválon

2012. június 21. 10:29

Közel kétszáz fajta hazai és nemzetközi sört és sörkülönlegességet kóstolhatnak meg a több szempontból is kibővült Budavári Sörfesztivál látogatói augusztus 29. és szeptember 2. között.

2012. június 21. 10:29

Közel kétszáz fajta hazai és nemzetközi sört és sörkülönlegességet kóstolhatnak meg a több szempontból is kibővült Budavári Sörfesztivál látogatói augusztus 29. és szeptember 2. között. A fesztivál a tavalyinál két nappal hosszabb ideig és nagyobb helyszínen kínálja az ismert és még kevéssé ismert márkákat, hazai, cseh, német, angol, ír és belga, valamint egyedi kézműves söröket a Budai Várban – tájékoztatták a szervezők közleményben az MTI-t.

A Hunyadi udvarban, az Oroszlános udvarban és a Savoyai teraszon a nagy magyar sörgyárak mellett a kisüzemi sörfőzdék is igyekeznek megkedveltetni termékeiket. Idén két deciliteres kóstolóadagok is kaphatóak lesznek azokra gondolva, akik egy este több sörfajtát is szeretnének megkóstolni úgy, hogy közben az elfogyasztott mennyiséggel végig mértéket tudjanak tartani. A sörök kóstolására és fogyasztására egyedi, betétdíjas üvegkorsót vásárolhatnak a látogatók, amelyeket távozáskor akár vissza is válthatnak.

A sörökkel az ízlelésen túl egyéb módokon is megismerkedhetnek a vendégek. A megfelelő ismeretek és követelmények elsajátítása után kipróbálhatják sörcsapolási képességeiket is. A sör mellett a jó hangulatról az öt nap alatt fellépő közel negyven zenekar, több mint 120 fellépő gondoskodik. Fellép többek között Ganxta Zolee és a Kartel, Keresztes Ildikó, a Firkin és a Joe Cocker Cover Band is.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!