Szoboszlai édesapja elárulta a receptet: „Meló és fanatizmus nélkül nem megy”

2023. július 04. 08:36

Szoboszlai Zsolt a magyar focistáknak üzent.

2023. július 04. 08:36

Ahogy már az egész világ tudja, a Liverpool 70 millió euróért leigazolta a Lipcsétől a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányát, Szoboszlai Dominikot. Most az édesapa, Szoboszlai Zsolt a Nemzeti Sportnak azt nyilatkozta: „Minden lépést jól átgondolunk, megtervezünk, és bár a döntés okozhat fejtörést, mindig lépésről lépésre haladtunk előre”.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kovács Gergő

Mandiner

Idézőjel

Tovább emelkedik a magyar foci renoméja: Szoboszlai azt jelentheti majd Magyarországnak, amit Messi Argentínának vagy Modric Horvátországnak.

Szerint nagyon jó döntés volt korábban, hogy a Salzburgból a Bundesligába igazolt Dominik, és bár fia jól érezte magát Lipcsében, de most érezték elérkezettnek az időt, hogy új útra lépjen. „Amikor az emberek arról beszélnek, a Liverpoolnak magyar játékosa van, nem rossz érzés, de hatványozottan remek, ha a saját gyerekedről van szó. Aki ismer, tudja, mindig keményen fogtam a fiamat, ugyanis azt gondoltam, ez a járható út – az élet bizonyította, nem tévedtem” – tette hozzá.

Megkérdezték, hogy a szerződés üzenet lehet-e a magyar gyerekeknek. „Igen, többek között hogy meló és fanatizmus nélkül nem megy. Sok magyar labdarúgó került ki fiatalon külföldre, aztán 

a kilencven százalékuk ilyen vagy olyan indokkal idő előtt hazatért – nos, azért én megvizsgálnám, hogy miért történik ez ilyen sokszor… De nem őket kérdezném meg, hanem a klubjukat, 

mi volt az, ami meggátolta a játékos továbblépését. Jönne húsz-huszonöt helyről az információ, összeállna a kép, mi stimmelt, mi nem” – mondta Szoboszlai Zsolt.

Hangsúlyozta: „Mentálisan nagyon erősnek kell lenni, mellette pedig fontos a technikai tudás, a különböző játékhelyzetek gyors megoldása, és olyan alap-állóképességre van szükség, amelyet nem feltétlenül ad meg az edzés. Épp ezért nagy szükség van a pluszmunkára, az alázatra, mert a futball tagadhatatlanul sok áldozattal jár.”

Nyitókép: Facebook

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ertönszena
2023. július 04. 12:31
Reméljük, egyre több fiatal magyar labdarúgó szeme előtt lebeg majd Szoboszlai példája, és hamarosan sokaknak sikerül majd elérnie ezt a szintet. Nagyon nagy szükségünk lenne még 5-6 ilyen kaliberű játékosra. Azt is remélem, hogy Szoboszlai sem gondolja úgy, hogy ezzel felért a csúcsra. Az még messze van.
Reszelő Aladár
2023. július 04. 11:35
Idősebb Szoboszlai úr gondolatait eddig is figyelemmel kísértem, ezúttal is kaptunk valami valóban megszívlelendőt: - meló nélkül nem fog menni -valóban tudjuk meg, hogy a tőlünk is nagy számban fiatalon külföldre igazolók közül kik és miért jönnek vissza. És ide tartozik, hogy akik viszont beválnak, azoknak összejön általában egy szép karrier, noha nem is mindig van esélyük címekért közdeni. Dominik lehet kb hosszú idő után az első, akit egy csúcsklubb sztárként azért igazolt le, hogy PL-t és BL-t nyerjen vele. Legközelebb pedig a Puskás részben ismét azért fog megtelni, hogy egy legendás csapat sztárját láthassuk. De jó kimondani, hogy ezúttal magyar mezben lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!