Egy nukleáris projektet politikus ne sürgessen

2022. január 19. 09:23

Az orbáni parancsuralmi rendszer az utolsó napjaiban áterőlteti az engedélyeket.

2022. január 19. 09:23
null
Szél Bernadett
Facebook

„Rohamos eladósodás, felpörgő infláció, nukleáris biztonság, mit számít a Fidesznek, a lényeg, hogy pörögjön tovább a korrupció. Szijjártó Péter közölte, »nagyon fontos«, hogy március végéig Paks2 összes engedélykérelme elkészüljön. »Nagyon fontos«.

1️. Egy nukleáris projektet politikus ne sürgessen, még ha papírja is van arról, hogy Putyin nagy barátja, és

2️. ha már nyilatkozik, tegye szépen hozzá, hogy min is ment el a projekt.

Elsősorban azért van sokéves késésben a projekt, mert az orosz Roszatom nem tudott olyan tervdokumentációt produkálni, amely alkalmas lenne az európai engedélyezésre. Nem csak nálunk nem tudták megugrani ezt az akadályt, hanem máshol sem, ahol megpróbálták: Finnországban ugyanígy nem sikerült, vagyis a hiba egyértelműen az ő készülékükben van. Elfogadhatatlan sőt veszélyes (!), hogy az orbáni parancsuralmi rendszer az utolsó napjaiban áterőlteti az engedélyeket. Egyrészt ez egy nukleáris projekt, ezzel ne szórakozzanak a fideszesek, mert ez biztonsági kérdés. Az új kormánynak ez alap, ahogy a zöldenergia helyzetbe hozása is, Orbánéknak viszont a korrupció az alap.”

Nyitókép:MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2022. január 19. 18:46
És miért ne sürgessen?
kiss.istvan770
2022. január 19. 16:17
Buta Liba és HP.
Kvasztics Fedor
2022. január 19. 15:53
"Elsősorban azért van sokéves késésben a projekt, mert az orosz Roszatom nem tudott olyan tervdokumentációt produkálni, amely alkalmas lenne az európai engedélyezésre." Ez volt a helyzet az orosz covid vakcinával is, amikor nagy hiány volt még az oltóanyagból. Mára ez megváltozott és érdekes módon a Szputnyikot is engedélyezték.
Kristály
2022. január 19. 15:28
Majd 10 év múlva egyél valamit és 10 év múlva kapcsold be a fűtésedet megnéznénk mivé válsz a 10 alatt. Múmia lenne belőled nagy okos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!