Palóc nyelvjárásban beszéli a magyart a négy éve előzetesben lévő holland díler (videó)

2021. július 01. 06:48

2017-ben, a SUN fesztiválon akarták teríteni a drogot – a napokban szabadulhatnak a holland fiatalok.

2021. július 01. 06:48
null

Már olyan régen van letartóztatásban két hollandiai fiatal Magyarországon, hogy egyikük tökéletesen beszéli a palóc nyelvjárást, amit cellatársától tanult – derül ki a Kékfény riportjából.

Bár sokaknak eszébe juthat a 2019-ben, a Szigeten lekapcsolt holland páros, de ez egy másik, jóval régebben húzódó ügy.

Martin és a barátja, Gertjan 2017-ben érkeztek Magyarországra, a SUN Fesztiválon akarták teríteni a drogot,

ám a „szigetes hollandokhoz” hasonlóan ők is elég amatőrök voltak.

A kábítószer porciózásáról a telefonjukkal fotókat készítettek, és egy kézzel írt árlistával mászkáltak. Az egyértelmű bizonyítékok ellenére Gertjan végig tagadott. Állította, hogy az árlista valójában nem is árlista, azon csak a költségeit akarta nyomon követni. Ez alapján viszont úgy tűnt, mintha a férfi egy hétig kizárólag extasyn, LSD-n és marihuánán élt volna, amiket grammokban porciózva fogyasztott. A másik holland viszont beismerte tettét, és azt hangsúlyozta: mindent megbánt.

Mindenesetre gyorsan lebuktak, és bár tizedannyi kábítószert birtokoltak mint a 2 éve elfogott honfitársaik, elsőfokon súlyosabb büntetést szabtak ki rájuk: nyolc és fél évet kaptak. Az ügy elment másodfokra is, ahol nemrég született ítélet.

Én annyit kérnék az ítélőtáblától, hogy ha lehetséges engedjenek haza, hogy tudjam tovább élni az életemet, hogy vissza tudjak menni a családomhoz, fel tudjam építeni a jövőmet, be tudjam fejezni a szakmámat” – mondta a riport tanúsága szerint a tárgyaláson a férfi, 

aki nem kért tolmácsot, hanem magyarul beszélt.

Másodfokon végül enyhítették a büntetésüket: jogerősen mindkettőjüket 5 és fél év szabadságvesztésre ítélték. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a vádlottak napokon belül szabadon távozhatnak. Az ítélet szerint ugyanis a büntetés kétharmadának kitöltése után feltételes szabadulhatnak – azt pedig már kitöltötték a 4 éves előzetes letartóztatásban.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
savrena
2021. július 01. 11:31
Büntetett előélettel nem lesz könnyű. Plusz ott lebeg a feje felett a büntetés maradéka. Szerintem olyan gyorsan elhúz Magyarországról, ahogy csak tud.
Welszibard
2021. július 01. 11:28
Ahol tömeg van, ezek pillanatok alatt ott teremnek és terjesztik a "leprát, kolerát". A holland családjával törődni akar, de a magyar fiatalok mérgezése nem zavarja? Mások számára is komoly figyelmeztetést jelentő büntetést neki.
krotak
2021. július 01. 11:13
Szerencsések. Egyértelműek voltak a bizonyítékok, ezért csak négy évig tartott a tökölés. Némi bizonytalanság esetén akár húsz évet is előzetesben tölthettek volna. A Kiváló Dolgozó cím még létezik?
Fideath
2021. július 01. 10:39
Mérget árulni.... bazdmeg :DDDDD Annyira szerencse hogy a fesztiválozó magyar fiatalok meg a társadalom 80%-a nem mérgezi magát napi szinten a pálinka meg a vodka nevű méreggel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!